COMÚ D'ENCAMP

Videoactes per a una major transparència

El comú aposta per l’accés a la informació pública amb una nova plataforma per seguir les sessions de comú ‘online’

La sessió del consell d'infants ha servit per estrenar el nou sistema.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La transparència i l’accés a la informació pública són dos dels elements claus en el procés de digitalització administrativa que està encapçalant el comú d’Encamp. L’òrgan parroquial fa temps que aposta per la implementació de noves tecnologies i plataformes que facilitin la tramitació administrativa i la comunicació digital amb el ciutadà, sent pioner en la implementació interna de l’administració electrònica, pas previ necessari per donar resposta a la ciutadania. En breu, el comú ampliarà aquesta xarxa d’eines digitals amb la incorporació de les videoactes, un nou projecte que veurà la llum a principi del 2023 i que permetrà visualitzar en temps real i en diferit les sessions del consell del comú d’Encamp a través d’una plataforma pública. Les sessions del consell de comú dels darrers mesos ja han estat terreny de proves.

Aquesta nova eina permetrà als ciutadans tenir a mà les últimes sessions del consell de comú realitzades, cercar les sessions amb filtres de temporalitat, temàtiques i altres criteris, seleccionar les intervencions o els punts de l’ordre del dia més interessants i compartir les sessions a les xarxes socials.

Seguint amb les línies de transparència, seguretat i autenticitat, cada sessió disposarà de l’àudio i el vídeo gravat durant el consell de comú, l’ordre del dia, l’acta i els documents annexos que siguin complementaris a la sessió. A més, tots els arxius que es pugin a la plataforma estaran certificats amb la signatura electrònica, que els donarà validesa legal.

Les videoactes i la resta de mesures de digitalització que s’estan implementant des del comú formen part de l’evolució i l’adaptació tecnològica cada vegada més necessària i persegueixen l’objectiu d’optimitzar els processos administratius, guanyar en eficàcia i eficiència, i fomentar la transparència, col·laboració i participació ciutadana.

80 tràmits des de casa

El comú d’Encamp és capdavanter en el desenvolupament i la gestió de l’administració electrònica. Una de les eines més destacades és el portal de tràmits en línia, que des de 2019 ofereix la possibilitat de fer gestions de forma telemàtica. Quan es va posar en funcionament, hi havia la possibilitat de fer un total 15 tràmits en línia. Actualment, el servei compta amb 80 tràmits operatius. A més, el portal ha anat incorporant diverses millores i adaptacions que han permès ampliar la funcionalitat del servei. Entre les implementacions recents més destacades hi ha: inscripcions en línia, la possibilitat de realitzar pagaments a través d’un TPV virtual, l’opció de generar automàticament els rebuts a la plataforma de gestió tributària o, per exemple, la possibilitat d’enviar les factures de forma electrònica per facilitar als proveïdors aquesta tasca i reduir els terminis de pagament. El següent repte és el portal de transparència, que en breu estarà operatiu. Un espai de consulta ciutadana on s’hi publicarà de forma entenedora tota l’acció comunal d’acord amb la llei aprovada recentment al país.

tracking