HERACLES

Innovació i eficiència a la construcció

El grup incorpora tecnologia puntera en l’excavació i en els camions

Una de les excavadores del Grup Heracles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La indústria de la construcció ha experimentat una revolució tecnològica en els últims anys. Grup Heracles, que treballa constantment per seguir sent pioner en transformació digital, ha fet un salt endavant amb l’enfocament innovador i l’adopció de tecnologies d’avantguarda. Entre elles, destaca la gestió de processos de negoci a partir d’un software BPM que permet reduir el temps de gestió, optimitzar recursos i millorar la presa de decisions. En els darrers temps, el canvi no ha estat tan administratiu, sinó més a través de l’execució. La compra de diferents maquinàries permetrà ser més eficients i productius en les tasques del dia a dia.

La revolució de l’excavació

Una de les incorporacions més destacades en maquinària ha estat l’adquisició d’equips 3D de topografia de la marca Topcom per incorporar a les excavadores. D’aquesta manera es crea una comunicació bidireccional via satèl·lit, juntament amb les estacions topogràfiques i els models 3D, entre el departament de Topografia i l’equip instal·lat a les màquines.

La solució innovadora permet als operadors controlar amb precisió els processos d’excavació mitjançant una pantalla que s’instal·la a la maquinària, garantint l’exactitud en la profunditat, els nivells amb pendents, determinar punts exactes amb precisió de pocs mil·límetres, aconseguint l’exactitud en tot moment.

Aquest sistema integrat proporciona un control constant, un element vital per a l’eficiència en operacions de construcció, especialment en terrenys desafiants com els del Pirineu i Andorra, amb estalvi de temps, carburant i diners. Amb aquesta implementació, Grup Heracles es posiciona com a líder en l’ús de tecnologia avançada en el sector de la construcció.

Optimització i transparència

La gestió eficient del parc mòbil és crucial en el mercat competitiu de la construcció. En resposta a aquest desafiament, Grup Heracles ha implementat una solució telemàtica, com és el sistema Fleetboard de Mercedes Benz en els seus camions.

El software proporciona una transparència i informació com­pleta i molt precisa en temps real, la qual cosa permet un control exhaustiu dels costos i la ubicació dels vehicles en tot moment. Aprofitant la intel·ligència interconnectada de conductors, flota i comandes, les empreses que compten amb aquesta tecnologia han aconseguit millorar la seva eficiència operativa, optimitzar l’assignació de recursos, el correcte manteniment de la flota mitjançant consultes i avisos de funcionament, així com complir amb la normativa vigent dels tacògrafs.

Quant a la maquinària, la flota té implementada una solució anomenada Caretrack, de Volvo Construction Equipment, que permet, entre altres funcions, la localització, avisos d’avaries de diferents graus mitjançant SMS/e-mail, consums de combustible o, per exemple, registrar si una màquina treballa amb un ralentí excessiu o té un consum de carburant anòmal, tot recollit en els informes d’utilització.

Adaptar-se al mercat de forma respectuosa

L’aposta per la innovació i la tecnologia és una part fonamental de l’estratègia del Grup Heracles. L’objectiu és adaptar-se a les necessitats del mercat de forma respectuosa i amb una actitud per seguir creixent acompanyats de la digitalització dels serveis en un sector tradicional.

tracking