JOAN GUIXÀ, FUNDADOR I CEO DE SINZERAD

Fer més amb menys

La transformació exitosa permet centrar els empleats en processos clau, no en tasques repetitives

Joan Guixà, fundador i CEO de Sinzerad.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tothom en parla, es creen agències dels governs per fomentar-la, es concedeixen subvencions, intel·ligència artificial… però… per què és tan important? Què m’aporta? Com puc potenciar el meu negoci? I el que potser és més rellevant i poca gent aporta claredat sobre el tema… per on començo?

Per què és tan important? La transformació digital és la integració de tecnologia digital en totes les àrees d’una empresa, canviant fonamentalment la forma com opera i proporciona valor als seus clients. També suposa un canvi cultural que requereix que les organitzacions desafiïn constantment l’statu quo, experimentin i es sentin còmodes amb el fracàs.

La transformació digital ajuda una organització a seguir el ritme de les demandes emergents dels clients, mantenint-les en el futur.

La transformació digital permet que les organitzacions competeixin millor en un entorn econòmic que canvia constantment a mesura que la tecnologia evoluciona. Amb aquest objectiu, tenir una visió de la tecnologia com un avantatge competitiu és necessari per a qualsevol empresa, organització o institució que busqui sobreviure en el futur.

Què m’aporta?

Adaptabilitat i agilitat, com diu una persona molt sàvia que conec, no és el peix gros qui es menja el petit, sinó el ràpid al lent.

Si aconseguim una transformació digital exitosa a la nostra empresa, podrem centrar els nostres empleats en els processos clau de l’empresa i no a entrar dades, revisar dades... les tasques repetitives i de poc valor que les facin les màquines.

Centrem els esforços humans (més intel·ligents a priori) a escoltar els clients i els empleats, adaptar la nostra oferta de productes i serveis a les seves necessitats i, en definitiva, aportar molt més valor al mercat. Les organitzacions pesants, molt manuals i rudimentàries, empren grans esforços a executar processos manuals, copiar i entrar dades, per què no dedicar les màquines a fer aquestes tasques sense valor i usar la intel·ligència de les persones per centrar-les en el que realment és important? Dediquem-nos al nostre actiu més important, el client!

Per on començo? Quan un client em pregunta: “Joan, això que em dius està molt bé, però… per on començo?”, sempre li dic que comenci pels processos que tinguin un impacte major en els clients. Millora aquests processos, siguin els que siguin i, sobretot, pren-t’ho amb molta calma. És un procés de transformació, no tan sols tecnologia per tecnologia, i si alguna cosa és complicada és canviar les persones i la seva manera de fer les coses.

La transformació digital està a l’abast de tots i, amb una mica de creativitat, podem transformar la forma com fem les coses, per canviar com ens relacionem amb els clients, empleats i proveïdors i donar la volta als nostres negocis per ser més eficients, de més valor i, per tant, més propensos a l’èxit.

I a això és al que ens dediquem a SinzerAD, a resoldre els problemes que ens plantegen els clients exigents i disruptors, des d’una perspectiva humana i buscant sempre el major retorn.

tracking