EMINDSET LAW

Sumar dret i consultoria

El bufet s'acredita com a proveïdor d'Andorra Digital per a un suport integral

Oriol Giró, soci fundador d'Emindset Law.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què li diria a una empresa que s’està plantejant digitalitzar el negoci? Oriol Giró, soci fundador d’Emindset Law, un despatx especialitzat en dret mercantil, de les noves tecnologies, innovació, M&A, protecció de dades i transformació digital, respon sense titubejar: “Li diria que fa un temps era una opció, ara digitalitzar processos, transformar-se digitalment i la innovació és una necessitat. Cap organització és immune a la necessitat de transformació contínua.” El despatx ha evolucionat al ritme de les empreses que assessora. El pas natural ha estat ampliar els serveis cap a la consultoria estratègica especialitzada en digitalització. “Sempre hem estat molt enfocats al negoci. Col·laboràvem amb els nostres clients com si fóssim un partner intern però externalitzat, com un membre més de l’equip”, explica l’advocat. “La idea ara és oferir el servei al client de forma integral. Sumem al vessant legal la consultoria de negoci i la implementació tecnològica amb partners especialitzats i, sobretot, amb un assessorament pròxim i personalitzat en funció de les necessitats de cada empresa, emprenedor o comerç.”

Emindset s’ha acreditat dins del programa Andorra Digital. Forma part de les vuit consultores que ajudaran les petites i mitjanes empreses, que prèviament s’hauran autoavaluat, a dissenyar el full de ruta de la transformació. “Esperem que s’hi apuntin moltes empreses i que el programa sigui un èxit perquè Andorra necessita un teixit empresarial digital i innovador per ser competitiu i seguir creixent”, afirma.

El procés no pot ser purament extern. Giró explica que la digitalització va més enllà de llançar una web o un e-commerce. “La digitalització no tan sols s’ha de pensar de portes enfora en la relació amb el client o el proveïdor, ha de ser un procés 360 que també faci més eficients els processos interns.” Aquesta visió global és complementària amb una especialització en altres àrees, com la protecció de dades, en què assessoren les empreses del país a adaptar-se a la nova normativa.

Emindset també ha crescut cap a l’exterior amb l’aliança estratègica amb el bufet espanyol Roca & Asociados. “Ara tenim un equip de pràcticament 50 persones a nivell nacional i internacional”, apunta. L’assessor legal ha de guiar l’empresari en l’allau de noves lleis de l’àmbit digital aprovades els dos darrers anys. “Andorra ha fet una feina molt important i necessària, però al final el repte per a l’empresa és conèixer, entendre, assimilar i integrar les noves obligacions.”

Transformar-se per ajudar a transformar

El bufet ha implementat un projecte propi de transformació que inclou la integració dels sistemes de gestió, nous canals de comunicació amb el client, la gestió documental, la signatura digital i l’automatització de documents, el SEO i el SEM en el màrqueting i un CRM que recull els principals indicadors d’empleats i clients.

Un plataforma legal amb 8.000 documents

L’aliança entre Emindset i una empresa andorrana de software permetrà llançar una plataforma legal per als mercats espanyol i llatinoamericà que posarà a l’abast de particulars i empreses 8.000 documents, que poden servir de model per a tot tipus de contractes i que estaran disponibles amb diferents models de subscripció.

tracking