Assegur

Teleperitatges amb intel·ligència artificial

Les fotos enviades pel client a través del mòbil permetran avaluar en temps real l’estat de la carrosseria del vehicle

El mòbil permet realitzar els teleperitatges.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La intel·ligència artificial s’integra, cada cop més, en la nostra rutina. És molt present al nostre dia a dia amb accions tan senzilles com recomanacions de continguts en una plataforma de televisió, suggeriments d’amistats a les xarxes socials i programes de reconeixement facial, entre d’altres. Cada cop són més sectors els que apliquen aquests avanços per millorar l’eficiència i l’experiència del client.

Assegur ha incorporat aquesta tecnologia amb l’objectiu agilitzar la contractació de l’assegurança a tot risc per als cotxes gràcies a l’avaluació telemàtica dels danys. Quan un client sol·licita assegurar el seu vehicle a tot risc, rep per SMS l’enllaç a la solució web per valorar l’estat de la seva carrosseria. Només ha de fotografiar el cotxe amb el seu telèfon mòbil des de diferents angles seguint les indicacions proporcionades pel software. L’algoritme de deep learning (aprenentatge profund) analitza i valida les imatges en temps real i detecta l’estat de la carrosseria.

Aquest procediment telemàtic permetrà tant als clients com a la companyia certificar l’estat del vehicle sense haver de concertar cita amb el pèrit o desplaçar-se, un guany en agilitat i comoditat per a l’usuari.

Per afrontar aquest repte, ha comptat amb el suport de Control Expert, partner estratègic amb una dilatada experiència en la implementació i desenvolupament d’eines de digitalització mitjançant intel·ligència artificial en la indústria automobilística. El deep learning és un tipus d’intel·ligència artificial basat en l’entrenament a una computadora per assumir treballs que habitualment fan les persones com pot ser la identificació d’imatges. En aquest cas l’algoritme s’ha alimentat de milers d’imatges reals de diverses casuístiques incloent-hi la informació sobre el dany específic. La creació de patrons permet automatitzar la resposta del peritatge amb una precisió del 95%.

La col·laboració entre Assegur i Control Expert ha activat un ventall de possibilitats i projectes en diferents àmbits de les assegurances, molt especialment en processos de sinistres. Aquests projectes, en què ja estan treballant, veuran la llum durant el 2022.

El llançament del peritatge digital s’inscriu en l’estratègia d’Assegur de prioritzar el servei, millorar el grau de satisfacció del client i potenciar l’experiència multicanal. Aquesta línia d’acció s’ha vist reforçada, durant aquest 2021, amb la publicació de la nova app d’Assegur, que incorpora noves funcionalitats i serveis. L’aplicació, que representa un dels actius més valorats, permet al client comunicar-se amb el gestor o concertar una cita prèvia, declarar un sinistre i visualitzar-ne l’evolució, visualitzar les pòlisses contractades, gestionar o pagar els rebuts o consultar els avantatges de la targeta de fidelitat Club Assegur.

tracking