Ordino

Pioners en l'ús del núvol

El comú posa en marxa el projecte d’implantació de l’administració electrònica

Andorra Telecom i el comú d'Ordino van presentar conjuntament l'Ordino Wifi.Comú d'Ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Ordino té molt presents els avantatges que representa la tecnologia per millorar la manera de treballar i la relació amb els usuaris, en aquesta cas els ciutadans de la parròquia. La primera aposta, com explica el conseller de Comunicació i Sistemes d’Informació i GDH, Xavier Herver, es va centrar a utilitzar totes les possibilitats que ofereix el núvol, no tan sols com a backup sinó com a epicentre de l’activitat. La instal·lació del paquet l’Office 365, amb múltiples aplicacions, el 2018 va suposar un salt qualitatiu. “Com a usuari treballes amb tota la gamma d’aplicatius al núvol i t’oblides de llicències i manteniment del programari”, explica el conseller, que subratlla la velocitat amb què la plantilla es va adaptar ràpidament al canvi de manera de treballar.

Si la primera fita va ser el pas al programari al núvol, la segona, el 2019, va ser encara més significativa amb l’eliminació de gran part del maquinari. El trasllat de la plataforma informàtica al cloud d’Andorra Telecom va permetre eliminar el “ferro” i les tasques de manteniment del hardware. “Ens va alliberar d’haver d’invertir en nous servidors i racks i ens va permetre destinar els nostres tècnics a tasques de més valor en no haver-se de preocupar d’actualitzacions o incidències”, destaca el responsable d’IT de la corporació.

Els esforços del comú d’Ordino se centraran els pròxims tres anys en la implantació de l’administració electrònica en el marc del programa de transformació digital del Govern, sota la marca Andorra Digital. “Totes les administracions anem en sintonia en la digitalització de la relació amb l’administrat”, destaca Herver, que indica que el full de ruta, amb data de finalització el 2024, té com a primers passos la creació de l’oficina tècnica del projecte i la licitació el gener vinent de la plataforma tecnològica.

Herver detalla que la identificació i l’anàlisi dels processos i l’elaboració del catàleg de serveis i procediments alternatius són tasques fonamentals per a la simplificació i la digitalització dels tràmits comunals. “És el projecte tecnològic d’aquest mandat comunal”, afegeix el conseller ordinenc.

Wifi oberta i gratuïta a tot el nucli urbà

El servei d’Ordino Wifi ofereix connectivitat a tot el nucli urbà a través de l’accés únic ordinoesviu. L’àrea geogràfica està integrada per l’edifici administratiu del comú, l’antiga casa comuna, la casa de la Munta­nya, l’edifici la Font, l’Estudi, la zona del Prat de Call i el Centre Esportiu.

Andorra Telecom, soci tecnològic de la corporació

Andorra Telecom i el comú han col·laborat en el trasllat dels serveis al núvol o la wifi pública. Herver es mostra satisfet d’haver estat “pioners” a comptar amb l’operadora com a “partner tecnològic” i subratlla la qualitat de la connectivitat i del servei ofert titllant-ho de “cas d’èxit”.

tracking