x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Emindset Law

La llei de la digitalització

Els experts recomanen que la transformació s’acompanyi de suport jurídic
Els socis d'Emindset Law, Vanessa Villén, Oriol Giró i Donna Alcala.

Els socis d'Emindset Law, Vanessa Villén, Oriol Giró i Donna Alcala.

Els socis d'Emindset Law, Vanessa Villén, Oriol Giró i Donna Alcala.

Actualitzada 16/11/2021 a les 12:26
El vessant jurídic és essencial en un projecte de transformació digital. L’adaptació dels negocis tradicionals al nou ecosistema exigeix “donar forma jurídica als canvis”. Ho explica amb un exemple molt entenedor Donna Alcala, fundadora del bufet Emindset Law, especialitzat en innovació. La pandèmia va obligar moltes empreses a realitzar telemàticament tasques fins aquell moment presencials. “Van haver d’adaptar i revisar els seus estatuts a correcuita perquè els antics no els permetien realitzar els consells d’administració en videoconferència o usar la signatura digital.” Les implicacions legals, però, poden ser molt àmplies i afecten, més enllà d’aspectes societaris, matèries com ara el dret laboral, la protecció de dades, la fiscalitat o la propietat in­tel·lectual.

El cofundador d’Emindset Law Oriol Giró explica que les corporacions grans incorporen des d’un primer moment la consultoria legal en un projecte de transformació, però que en el cas de les empreses més petites no en són conscients fins que topen amb les primeres dificultats d’encaix legal. “És llavors quan comencen a entendre que el suport jurídic és més una inversió que no pas un cost.”

Giró i Alcala han centrat bona part de la seva activitat en el món de l’emprenedoria, en què la validació del model de negoci i la comercialització en mercats internacionals són determinants. La problemàtica no s’allunya de les empreses tradicionals que fan un gir de 180 graus amb l’obertura a nous mercats a través del món online. Operar en territoris i jurisdiccions diferents obliga a definir amb claredat l’estructura societària i té uns efectes fiscals que no tan sols s’han de valorar, sinó que cal preveure legalment. Els dos advocats aconsellen les empreses que es recolzin en experts jurídics que coneguin les pràctiques i l’activitat internacional, però que també tinguin sensibilitat andorrana i coneixements de l’entorn. “Totes les empreses es veuen abocades a la transformació digital. L’acompanyament legal té com a objectiu fer aquest procés el més àgil i implementable complint amb totes les salvaguardes legals”, conclou Giró.

 
Entre els 25 millors despatxos per a ‘start-ups’
Emindset Law, bufet andorrà i espanyol amb oficines a Andorra, Catalunya i Navarra, i seu a pràcticament tots els països del món fruit de la participació en una xarxa internacional de despatxos, figura al lloc 25 del rànquing espanyol dels despatxos d’advocats especialitzats en start-ups.
Eines que compleixen els requisits legals
No tan sols les empreses immerses en processos de transformació digital requereixen acompanyament, la col·laboració d’Emindset Law amb empreses de màrqueting digital o de software ha permès que les aplicacions que desenvolupen tinguin en compte tots els requeriments legals.
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts