Proteïna vegetal o animal? (II)

La falta de proteïna accelera la pèrdua de massa muscular

El consum hauria de ser 50% d'origen vegetal i 50% animal

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cert és que un dèficit en proteïnes fa augmentar el risc de lesions, retarda el creixement en nens, accelera la pèrdua de massa muscular, disminueix el nostre metabolisme facilitant així el guany de pes i incrementa el risc d’anèmia. Així mateix, aquesta carència també provoca ansietat i ganes de picar, ja que la seva digestió es més lenta que altres macronutrients i això afavoreix la sacietat.

El fet de no tenir un consum suficient de proteïnes i calories provoca disminució de la massa muscular, falta de força i mobilitat, menys elasticitat i major taxa d’infeccions. Tot el sistema immunitari es fonamenta en les proteïnes, amb la qual cosa una ingesta insuficient afecta la síntesi de limfòcits i immunoglobulines.

Si els nivells de proteïnes es veuen reduïts de manera severa, també es produeixen edemes importants i retenció de líquids.

Necessitem prendre suplements?

Existeixen diferents fonts, tant vegetals (com proteïna de pèsols, cànem...) com animals (tipus Whey) d’absorció ràpida per prendre abans, durant o just després de fer exercici, així com la proteïna d’absorció lenta (caseïna) per prendre-la abans de dormir. La diferència principal entre prendre proteïna ingerint-la normalment o a través de batuts i suplementació és la velocitat i l’eficiència amb què es metabolitza en l’organisme i arriba a la musculatura. Si després de l’exercici prenem proteïna d’absorció ràpida, la musculatura es recuperarà més ràpid i per tant podrem tornar a entrenar amb intensitat abans.

50% d’origen animal i 50% d’origen vegetal, aquest hauria de ser el consum per cuidar-nos i cuidar el planeta.

tracking