El promotor del complex urbanístic d'Arinsal presentarà un nou projecte

El termini per canviar el pla parcial dels edificis finalitzava aquesta setmana

El terreny on es vol construir el projecte.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El promotor que impulsava la construcció del complex urbanístic al centre del poble d'Arinsal presentarà un nou projecte, segons ha anunciat el comú de la Massana. El promotor ha informat a la corporació que ha decidit no introduir cap modificació al pla parcial inicialment presentat al comú per fer la zona residencial ja que tenia fins aquesta setmana per entrar les esmenes al pla corresponent a la unitat de sòl urbanitzable E-014. El comú indica que el promotor no ha avançat cap detall sobre el nou projecte d'edificació.

El comú havia demanat al promotor de la construcció algunes modificacions al primer projecte per poder autoritzar el pla parcial. La corporació va plantejar els canvisdesprés d'estudiar les al·legacions del Quart d'Arinsal i de la plataforma de veïns que es va crear en contra del complex residencial.

El projecte contemplava la construcció de 32.000 metres quadrats sota coberta al centre del poble, a tocar del telecabina i el centre històric d'Arinsal amb habitatges unifamiliars i edificis d'apartaments de sis plantes. El complex residencial va provocar el naixement d'una plataforma contrària al projecte, Estimen Arinsal, que argumentava que la urbanització portaria un miler d'habitants al poble, que suposa la meitat de la població actual, i que provocaria un impacte molt important en l'entorn urbanístic a més de posar en dubte que les infraestructures del poble estiguin dimenssionades per acollir aquest augment de la demanda de serveis.

Estimem Arinsal ha respost aquest vespre a través d'un comunicat que es mostren molt satisfets d'aquest primer pas, però que estaran molt pendents del projecte que es presenti. La plataforma ciutadana valora positivament que el promotor no hagi presentatles modificacions al projecte que havia entrat i que en faci un de nou, i esperaque aquest pas enrere permeti al comú encetar un nou procés derevisió del POUP, i que prevegi una suspensió de llicències en línia amb la que haimpulsat recentment el comú d’Ordino. Des del comunicat expliquen queno estan en contra que s’edifiqui, però sí que vol que qualsevol projecteque es vulgui tirar endavant es faci a la mida del poble i respectantescrupolosament la normativa actual.

tracking