Incendi a Sant Julià

La Universitat d'Andorra reobrirà demà amb normalitat

El centre no ha patit danys materials més enllà de la brutícia derivada del fum

La Universitat d'Andorra s'ha vist afectada pel fum

Foc al centre cultural laurediàFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d'Andorra reobrirà demà les portes amb total normalitat. El centre ha hagut de suspendre l'activitat arran de l'incendi que s'ha produït aquesta matinada en el Centre cultural i de congressos lauredià i que ha impedit mantenir l'activitat lectiva presencial.

El centre educatiu només s'ha vist afectat pel fum i no hi ha hagut danys materials i durant la jornada d'avui s'han realitzat tasques de neteja perquè demà dijous les classes es puguin reprendre. La universitat sí que recomanarà als professors ventilar les aules més de l'habitual per evitar qualsevol problemàtica.

El foc que ha malmès dues plantes del centre cultural de Sant Julià aquesta matinada ha obligat a tancar les dependències universitàries i ha ajornat els actes programats a les instal·lacions lauredianes. L'oficina de la Mútua Elèctrica i el despatx de policia que estan en la part baixa del centre per la banda de l'avinguda Francesc Cairat s'han hagut de tancar, ja que no estan operatives per l'aigua que ha caigut de la intervenció dels bombers. La policia recorda que el servei per als lauredians es donarà ara al despatx central d'Escaldes.

La Universitat d'Andorra ha informat al matí que tancava durant tota la jornada perquè l'edifici, que està al costat del centre lauredià, s'hav vist afectat pel fum. El centre ha informat de l'anul·lació de les classes presencials "per motius de seguretat" i ha demanat als estudiants, docents i a tota la comunitat universitària que "s'abstinguin de desplaçar-s'hi".

L'Auditori Rocafort del centre havia d'acollir avui un acte que formava part del cicle '30 anys de Constitució: Mirant cap al futur' del PS i estava previst la intervenció de la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, i del catedràtic de Ciència i Política i vicerector de la UB, Jordi Matas. El partit ha informat de l'anul·lació de la taula rodona.

Una de les activitats que ha quedat ajornada és l'espectacle Microcosmos de l'Esbart Lauredià que informarà ben aviat de la nova data per a la representació. D'altra banda, el comú ha publicat que la conferència de turisme esportiu i benestar, 'Convivència familiar amb l'esport d'elit', d'IrineuEsteve i Maria González se celebrarà l'11 de novembre a la cosa comuna.

tracking