Cas Grefito

L'àvia del bloc de The Grefg denuncia que no s'han refet els tancaments de l'edifici

L'advocat de la padrina assegura també que no té notícia de cap compravenda de l'immoble

Casa carrer del Obac n⁰ 1 propietat de Grefito

Casa carrer del Obac n⁰ 1 propietat de GrefitoFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La defensa de la padrina de 81 anys arrendatària d'un habitatge en un immoble propietat de Grefito i darrera inquilina del youtuber The Gref, ha denunciat avui, a través d'un comunicat, que el Batlle encara no ha dictat una resolució sobre els tancaments de l'edifici.

Segons exposa la defensa, la societat Grefito incompleix les mesures cautelars dictades el 2021 que l'obligaven a fer els tancaments de l'edifici situat al carrer de l'Obac número 1 d'Escaldes-Engordany. 

Així, el desembre del 2022 es va demanar l'execució forçosa de les mesures cautelars que va arribar a un judici oral el 4 d'abril del 2023. 

Segons l'advocat Pere Cristofol, el 12 de gener del 2024 el Batlle va argumentar que no es podia dictar resolució perquè el procediment principal de l’interdicte havia estat apel·lat i per tant el procediment estava en suspens des de l’octubre del 2022. "En el recurs de reposició, que fou desestimat, vàrem argumentar que la argumentació era contradictòria amb la llei que no impedia l’execució de mesures cautelars malgrat el procediment principal fos apel·lat i que la suspensió de l’execució s’havia de fer només per motius taxats cap dels quals s’havia produït, pugnant també amb la lògica" doncs, segons l'advocat, el 4 d’abril del 2023, estant el procediment en suspens, les parts havien celebrat un judici oral d’execució davant de la mateixa batlle. 

Detalla l'advocat que, a més contra aquesta decisió no es va interposar recurs "tota vegada que la sentència dictada el 13 de febrer per la Sala Civil 0028/2024, acollia les justes peticions de la nostra clienta i els arguments de la resolució judicial per no donar compliment a les mesures cautelars desapareixien". 

L'advocat insisteix en que a data d'avui, i magrat haver insistit de nou en la qüestió, el Batlle segueix sense dictar resolució, havent transcorregut 13 mesos des de que segons el criteri de la defensa ja es podia dictar resolució. D'altra banda, també especifica que Grefito no havia donat compliment voluntari a la sentència 0028/2024 que l'obliga també a esborrar les pintades en les portes dels garatge i que per tant s'en van demanar l'execució  imposició de multes coercitives. "Avui ho ha fet parcialment- afirma l'advocat- esborrant les pintades, sense però deixar visible la senyalització de prohibit aparcar com existia anteriorment."

La defensa també vol deixar constància que no es té "notícia processalment ni extraprocessalment de cap compravenda de l'immoble" on viu la padrina, tot i les declaracions del youtuber del 29 de febrer on afirmava primer que havia fet una "cessió a una altra societat andorrana" i que "la venda (estava) acordada amb una persona". Segons aquestes declaracions, al youtuber només li quedava pendent la signatura per tancar el traspàs i  el seu objectiu era desfer aquesta inversió encara que li suposés perdre diners "perquè no vull problemes" va afirmar.

tracking