EDUCACIÓ

El María Moliner ha demanat un tercer grup de batxillerat

L’institut espanyol ja ha tingut tres classes aquest curs, però la petició s’ha de renovar

Alumnes de l’institut espanyol de la Margineda.

Alumnes de l’institut espanyol de la Margineda.Arxiu

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Educació espanyola ha assegurat aquesta setmana que tots els alumnes de quart d’ESO del sistema espanyol que vulguin cursar batxillerat ho podran fer, en resposta a la preocupació que viuen un grapat de famílies d’alumnes del col·legi Janer i de la Sagrada Família que s’han vist fora del Sant Ermengol, l’única escola congregacional que té el cicle educatiu. L’altra sortida natural per als alumnes de les escoles de Santa Coloma i Escaldes és fer el batxillerat al María Moliner perquè també segueix el sistema educatiu espanyol. Però com ja s’ha avançat, el centre de la Margineda també té problemes per absorbir tota la demanda. I malgrat no donar xifres concretes, el director del centre, Alejandro González, va explicar que resten en espera que se’ls autoritzi un tercer grup de primer de batxillerat per poder absorbir la demanda. Un tercer grup que ja han tingut aquest curs, però que han de tornar a demanar i els han de tornar a concedir des de Madrid. “Som optimistes”, va apuntar.

El director va llançar un missatge similar al que han formulat d’altres responsables educatius aquests dies, que encara és prematur saber com quedarà configurada la distribució d’alumnes perquè “potser ara mateix un alumne de quart d’ESO diu que farà batxillerat, però després s’ho repensa i va a una FP”. En tot cas, va indicar que òbviament l’institut de secundària de la Margineda ha d’absorbir tot l’alumnat del propi centre que segueixi la línia formativa del batxillerat, però que en tant que alumnes del sistema educatiu espanyol també tenen més punts en l’accés els de les escoles confessionals. González va indicar que “a tots els pares que han trucat els hem tranquil·litzat, ningú no quedarà a fora”.

És el mateix missatge que ha llançat la conselleria, que ha assegurat que en el decurs d’aquest mes es donarà una solució. Avui la qüestió també es tractarà al Consell General perquè la parlamentària de Concòrdia Maria Àngels Aché demanarà al Govern sobre la falta de places al batxillerat del sistema confessional en la sessió de control prevista aquesta tarda. El ministeri d’Educació ja ha apuntat aquesta setmana que és una qüestió que prioritàriament ha de solucionar el sistema espanyol, malgrat que no es descarta que l’escola andorrana sigui una via de sortida si és que no s’acaba disposant de les places suficients.

tracking