La satisfacció de poder escollir

Si, com diu aquell, unes eleccions són la festa de la democràcia, ahir a la Massana hi va haver celebració amb dues llistes competint.

La primera votant de la Massana.G.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És un tòpic de cada matí d’eleccions. Preguntes al polític de torn què està succeint al col·legi electoral i et respon: “És una festa avui, és la festa de la democràcia, tothom pot anar a exercir el seu dret a votar.” Ahir ho va dir el ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré, quan va ser abordat pels periodistes a mig matí després d’haver dipositat el seu vot a l’urna, però les paraules les podrien haver signat desenes de polítics a qualsevol dels col·legis electorals del Principat.

Doncs si les eleccions són la festa de la democràcia, la Massana la va recuperar després que fa quatre anys, el 2019, els comicis no van arribar ni a celebració, amb només una candidatura. A les comunals d’enguany n’hi havia dues i la festa, en principi, havia de ser una mica més animada. No a primera hora del matí, amb els votants accedint-hi amb comptegotas, tot i que uns poquets van arribar uns minuts abans que s’obrís el col·legi a les nou en punt del matí impacients per afegir-se a la festa.

Va ser el cas de la primera votant del dia, Maria Suárez, que aprofitant que havia deixat els fills a l’Esquí Club d’Arinsal va decidir baixar directament al col·legi, trobant-se que era la primera. Ho va fer pocs minuts abans que Àlex Ferré, un estudiant que està “d’exàmens” i un cop votat marxava a Barcelona. Major d’edat des del juny era el primer cop que podia votar.

Rebuts a la porta per dues voluntàries encarregades d’ajudar els votants amb dificultats, ja fos per l’edat o per alguna discapacitat, els electors entraven un a un a primera hora del matí. “Estem donant un cop de mà, és el primer cop que es fa i estem molt contents de fer aquesta tasca”, va dir la voluntària Montse Pubill.

Una de les persones que van votar més aviat, eren poc més d’un quart de deu del matí, va ser el candidat d’Amb Seny, Guillem Forné, qui també parlava de celebració. “Molt animat, content de poder participar en aquesta festa electoral”, va afirmar, confessant estar “esgotat físicament”, després de 15 dies de campanya “molt intensos”.

La seva rival, la candidata de CC+DA+independents, també va afirmar trobar-se cansada, “després d’una campanya molt intensa”. Eva Sansa va votar cap a dos quarts de dotze del migdia i ho va fer confessant que ahir era un dia de nervis, que venien de “molts dies de nervis entre debats, entrevistes, fotografies, mítings i el porta a porta”.

I la festa, que havia començat al ralentí, es va animar pels volts del migdia. Va ser el moment de les petites aglomeracions. Cua per poder votar, no gaire llarga, tot s’ha de dir. I cua per gaudir de l’esmorzar que el comú de la Massana va preparar per a la ciutadania. Uns votants que venien acompanyats, ja fos dels fills i filles o dels gossos i gosses.

No va faltar a la festa la cònsol major sortint, Olga Molné, ni l’excap de Govern Marc Forné, que va qualificar de “curiós” tenir un fill candidat.

EL COMÚ ESTRENA UBICACIÓ PER VOTAR

Una de les novetats d’ahir va ser el canvi de lloc per votar. Encara sense una inauguració oficial, el servei de Tràmits del comú de la Massana va acollir les urnes electorals. Les obres del nou espai es van acabar al juliol i destaca la millora en l’accessibilitat en trobar-se a peu de carrer. La gent entrava i feia cua calenta, pel servei de Circulació.

tracking