Govern recalca que no estan obligats a informar els sindicats de la revisió de sous

El ministre Marquina considera que "no tocava" compartir la informació prèviament amb la taula del Comitè Tècnic d'Organització i Gestió

Cesar MARQUINASFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministrePortaveuen funcions,CesarMarquina, manté que l'executiu no té l'obligació de consultar amb els sindicats les revisions de les graelles salarials, després que elSipaagdemanés ahir per carta a laministrad'Administracions Públiquesi Participació Ciutadana, Trini Marín, que lesdirectiuss'aturessin fins que els representants sindicals "siguem degudament convocats a les reunions del Comitè d'Organització i Gestió i rebem tota la informació de la qual hem estat indegudament privats, amb greu vulneració per part del Govern de les normes legals i reglamentàries".

Marquinaha especificat que els representants sindicals tenen dret i ja formen part del Comitè Tècnic d'Organització i Gestió, però "no s'ha acabat d'entendre o d'explicar bé que en el cas que ens ocupa de requalificació dels llocs de treball no s'aplica que les propostes s'hagin de passar al comitè tècnic previ a qualsevol decisió definitiva". "Els sindicats han d'estar a la taula. Tocava convocar o compartir la informació amb la taula prèviament a les feines que s'ha fet? Creiem que no, així ho detallen els reglaments i la llei de funció pública, que no recull la possibilitat com a obligació", consideraMarquina. Tot i això, el ministre ha informat quela ministra Marín es reunirà amb els sindicats per explicar-los com ha anat el procés, "sense compartir detalls ni noms de persones". Així, el ministre ha assegurat que s'escoltarà als sindicats i se'ls hi explicarà quins són els següents passos a seguir.

tracking