Espot titlla el PS “d'electoralista” per deixar l'acord polític de la UE

El cap de Govern creu que és una mostra de “falta de patriotisme”

Foto tradicional a les escales de Casa de la Vall després de la sessió de Consell General de Sant TomàsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, i els presidents dels grups parlamentaris de la majoria han carregat aquest matí contra el Partit Socialdemòcrata, després que la formació vermella anunciés la seva sortida del pacte polític sobre l'acord amb la UE.

Espot ha titllat la decisió "d'electoralista" i ha defensat que "és una mostra de falta de patriotisme". A més, el president del grup parlamentari Demòcrata, CarlesEnseñat, ha considerat la decisió un error i que correspon a la por del PSen relació al'aparició de Concòrdia. "Ja no els diferencia en res i és un partit sense idees" ha asseveratEnseñat. CarlesNaudí, president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, i Ferran Costa, president del grup independent, també han titllat la decisió "d'electoralista" i "gravíssima".

Per la seva banda, Pere López, president del grup parlamentari socialdemòcrata ha tornat a reiterar que "hem fet un favor a la negociació" sortint de l'acorddavant el queconsideren una manera de negociar errònia perquè "cal defensar els postulats d'Andorra enèrgicament" davant Europa.

Per la seva banda Tercera Via ha confirmat que enviarà un escrit a la Comissió Europea mostrant els neguits del grup abans de pronunciar-se sobre l'acord. Tanmateix, Josep Pintat ha lamentat la situació.

Sentència delTC

En relació ala sentència del Tribunal Constitucional sobre la distinció de matrimoni canònic i casament civil, els grups de la majoria han apuntat que no suposaria un problema haver de realitzar alguna modificació legislativa per acabar amb la diferenciació si béEnseñatha apuntat que no seria necessari segons la seva primera interpretació de la sentència. El cap de Govern no ha volgut pronunciar-se al respecte, ja que ha apuntat que no havia pogut entrar en el fons de la decisió de l'alt tribunal.

tracking