Salut

Andorra entrarà a la xarxa de donants d'òrgans de Catalunya

Tres residents han rebut un òrgan de donants catalans des de principis d'any

Hospital Nostra Sra. de Meritxell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut inicia els primers passos per incorporar l'hospital Nostra Senyora Meritxell a la xarxa de centres autoritzats per a la generació de donants. En nota de premsa, l'executiu informa que una delegació andorrana encapçalada pel ministre de Salut, Albert Font, s'ha reunit amb l'organització catalana de trasplantaments (OCATT) del servei català de salut per acordar la creació d'un grup de treball que permetrà incorporar l'hospital a la xarxa de donants de Catalunya. D'aquesta manera, el grup avançarà en els reajustaments reglamentaris necessaris, la revisió de les condicions tècniques i assistencials i el disseny dels processos operatius per a la seva incorporació.

Des de principis d'any, Govern apunta que tres residents han estat trasplantats a Catalunya, mentre que tretze estan en llista d'espera per rebre un òrgan en algun dels hospitals catalans.

En la mateixa trobada s'ha previst la col·laboració d'un equip de coordinació hospitalària de trasplantaments d'algun dels hospitals catalans per acompanyar als equips assistencials durant el procés de donació. A més, l'OCATT ha aprofitat la trobada per felicitar les autoritats sanitàries andorranes per "l'èxit" de participació en el programa de donació de cordó umbilical, en funcionament des del 2012.

tracking