operació cautxú

El PS insta Espot a destituir Gallardo, Jover i Chato per l'afer de la federació

Els socialdemòcrates diuen que els tres polítics no són dignes d’ocupar “llocs de responsabilitat”

El PS insta Espot a destituir Gallardo, Jover i Chato per l'afer de la federació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els socialdemòcrates van emetre ahir un duríssim comunicat contra el ministre de presidència i economia Jordi Gallardo, el ministre portaveu Eric Jover i contra el secretari d’Estat d’Economia Salustià Chato. La defensa de Gallardo i Jover envers Chato després que es fes públic que ha cobrat 16.000 euros de la federació de futbol mentre era funcionari ha estat qualificada pel PS com “un despropòsit major que voreja l’amiguisme més ranci”. S’indica que Chato necessitava una autorització per haver cobrat com a àrbitre i/o delegat “i ha estat reconegut pel mateix ministre que aquesta no ha existit mai”. En aquest sentit “no és acceptable plantejar una regularització posterior de la seva situació”. El PS recorda que “Gallardo és el ministre responsable de perseguir i sancionar les empreses que no compleixen amb el deure de cotització a la Caixa Andorrana de Seguretat Social”.

Els socialdemòcrates utilitzen aquests arguments per demanar a Xavier Espot la destitució de Gallardo, Jover i Chato. L’insten que “com a acció que rescabali l’equilibri i la legalitat, decreti la destitució immediata d’aquelles persones que no són dignes d’ocupar llocs de responsabilitat en l’executiu del país”.

El PS critica que Gallardo plantegés una “regularització a posteriori de Chato per “tal de deixar el tema tancat i sense més responsabilitats”. Apunta que “cal demanar-se si aquesta seria l’actitud amb una persona que no tingués la responsabilitat política de Chato”. Reclamen que “amb caràcter general la llei ha de ser complerta per tothom, sense excepcions”. S’afegeix que “en espera de tenir totes les dades i detalls, sí que ens sorprèn i alhora ens indigna la manca d’aquesta mateixa prudència, per part de Jordi Gallardo en tant que ministre d’Economia i responsable directe de Chato, permetent-se pràcticament afirmar que aquí no ha passat res i que tot està correcte, si més no, normalitzant una actitud contrària a la llei comesa per qui és el seu número dos al ministeri”.

El PS també retreu que no només Gallardo fos qui minimitzés la suposada irregularitat sinó que posteriorment també s’hi va afegir el ministre portaveu Èric Jover. El PS té clar que Chato “efectuava una activitat incompatible amb la seva condició de funcionari, un treball remunerat”.

tracking