operació cautxú

Dinou funcionaris van cobrar de la federació

A banda de Salustià Chato hi havia altres treballadors públics que rebien diners i que la policia considera que ni van ser cotitzats a la CASS ni inclosos en l’IRPF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’informe policial sobre el presumpte apropiació indeguda de Tomàs Gea i José García de diners de la federació de futbol ha posat al descobert que hi ha fins a dinou empleats públics que haurien cobrat de la federació. La policia, segons el sumari del cas, sospita que ni van declarar les quantitats rebudes a la CASS ni es va adjuntar a les possibles declaracions d’IRPF a partir que aquest impost va entrar en vigor. La suma del que van cobrar arriba cap els cent mil euros, tot i que podria haver-hi quantitats superiors perquè aquest és el balanç dels xecs nominals o al portador que s’haurien pagat en els comptes que la federació de futbol té en tres bancs del país.

L’informe policial recull que algunes d’aquestes persones “per llur posició dins de l’administració i coneixedores de l’obligació de declarar a la CASS i a l’agència tributària han preferit ocultar els citats pagaments”. Entre els dinou destaca Salustià Chato, que en realitat no va cobrar els 16.000 euros que s’han fet públics sinó que van ser 22.000 ja que hi ha sis mil euros que va rebre de xecs fets efectius en dos altres comptes corrents de la federació. El segon que més ha percebut és Antoni Aguilar, que consta com a empleat de duanes i hauria rebut uns 19.000 euros. La policia no ha pogut determinar quins són els conceptes pels quals Aguilar ha cobrat. En el cas del secretari d’Estat d’Economia sí que està reflectit en la tasca d’àrbitre i delegat.

Diferents administracions

A la llista hi ha empleats públics de tot tipus. Policies, duaners, professors, treballadors de l’administració general, dels comuns d’Andorra la Vella i Sant Julià i fins i tot algun de vinculat a Andorra Telecom. Entre els motius pels quals van ser pagats per la federació també n’hi ha de tot tipus. Des de jugadors de la selecció nacional a àrbitres, passant per delegats, presidents de clubs, membres de comissions esportives... Els dinou empleats públics haurien percebut uns 96.000 euros entre tots i hi ha vuit casos en els quals la vinculació consta com a desconeguda.

GALLARDO REAFIRMA LA CONFIANÇA EN EL SECRETARI D'ESTAT D'ECONOMIA

El titular de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, va reafirmar ahir la seva confiança en Salustià Chato i es va afegir a les declaracions que va fer dimecres el portaveu del Govern, Èric Jover. El ministre Gallardo va assegurar que “a dia d’avui el secretari d’Estat d’Economia és una persona de la meva confiança i es manté en el càrrec”, reafirmant-se així en la posició que ja va exposar un cop va tenir coneixement de l’afer. El ministre va tornar a destacar la trajectòria professional de Chato dins de l’administració, la qual considera “inqüestionable”. El ministre Gallardo va confirmar també que el número 2 del ministeri d’Economia, que no es troba al país actualment, ja s’ha posat en contacte amb l’Agència Tributària per conèixer si la retribució que va rebre mereix o no ser declarada.

tracking