Ensurt a sant julià

El Punt de Trobada preveu reobrir com a molt tard dissabte vinent

Els responsables del centre comercial preveuen que l’afectació econòmica serà mínima

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esllavissada que va tenir lloc dissabte al matí, que va arribar a afectar l’estructura del Punt de Trobada i va obligar a tancar-lo temporalment, tindrà afectacions econòmiques “moderades”, segons va assenyalar ahir al Diari l’advocat de la família Cachafeiro, Xavier Jordana, al costat del director i copropietari del centre comercial, Jordi Cachafeiro. “Afortunadament, el termini dels treballs és curt i tot es podrà fer en aquest període de temps. Pensem que l’afectació econòmica serà molt moderada”, va manifestar Jordana.

La previsió és que totes les tasques de neteja que estan portant a terme estiguin enllestides aviat i es pugui reobrir “dijous o divendres, màxim dissabte”, uns terminis que aniran en coordinació amb els treballs que estan fent a la carretera general 1. “La preocupació màxima que teníem és el tema de la seguretat, i sembla que es confirma ara que el risc és mínim i que això permet que es pugui treballar amb normalitat”, va explicar l’advocat de la família Cachafeiro, que va afegir que “l’acabament dels treballs de normalització al centre comercial i els de la carretera general és el que tots desitgem”.

Quant a les responsabilitats, Jordana va indicar que “tot el tema de les assegurances i similars arribarà a posteriori i correspondrà com sempre als pèrits”. Respecte a la parcel·la, va recordar que estava catalogada “de baix risc” i per això es va “planificar l’edificació d’un centre comercial”. L’ús futur “és una incògnita, però hi ha l’opció que hi hagi una recatalogació i que pugui passar a ser de risc alt”. Jordana va destacar la voluntat de la família propietària de la parcel·la de col·laborar al màxim amb les autoritats “per tornar a la normalitat al més aviat possible després d’aquest desgraciat incident”.

Plantilla gairebé al complet

Malgrat que aquests dies el centre comercial estigui tancat, pràcticament tota la plantilla de treballadors del Punt de Trobada ha estat col·laborant per ajudar en les tasques de neteja. “Tenen llibertat per decidir si volen venir. Hi ha persones que han dit que tenien por però la gran majoria han vingut i dins del seu horari normal fan les tasques de neteja”, va explicar Jordana.

LES CUES A LA N-145 PER ENTRAR A ANDORRA ARRIBEN A LA SEU D'URGELL

L’accés a Andorra a través de la frontera espanyola va ser complicat durant tot el dia d’ahir. Les retencions d’entrada a la carretera N-145, que uneix el Principat amb la Seu d’Urgell, van començar a primera hora i van anar creixent fins al migdia, quan es va arribar al moment més difícil. El Servei Català de Trànsit va informar que a les 14.45 hores es van registrar nou quilòmetres de cues a l’N-145. És a dir, els conductors que volien entrar a Andor­ra es van trobar les retencions a la Seu d’Urgell. Les cues van baixar als sis quilòmetres i es van mantenir així fins a les 20.30 hores, quan la circulació va tornar a ser fluïda. A l’interior del Principat, el trànsit va ser dens en sentit nord des de la frontera fins al Punt de Trobada gairebé tot el dia. Transportistes i autobusos D’altra banda, l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants es va congratular pel bon funcionament del pas alternatiu per a camions, actiu des d’ahir al matí. El seu president, Juli Pérez, va dir que l’esllavissada no “ha afectat gens” els transportistes. Pérez va afegir que tot i l’estat de la CG-1, “surten els mateixos camions” que habitualment. Les companyies de busos que viatgen a Espanya també van celebrar el permís a vehicles de mida gran per passar pel pas alternatiu. Andbus i Directbus van apuntar que no van haver de fer baixar els passatgers per creuar el punt de l’esllavissada, tal com s’havia anunciat inicialment.

El Punt de Trobada preveu reobrir com a molt tard dissabte vinent

tracking