Ensurt a Sant Julià

El PS demana l'actuació de la fiscalia per aclarir responsabilitats

Torres afirma que
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS demana l’actuació de la fiscalia general, “si no ho ha fet ja”, per aclarir les responsabilitats que es poden derivar de l’esllavissada a la CG-1. En un comunicat, els socialdemòcrates van denunciar ahir “una possible inacció de Govern en prevenir l’esllavissada” i, precisament per aquest motiu, van exigir “explicacions i responsabilitats” a l’executiu, “ja que era una situació previsible”. “Des del 2015 sembla ser que els tècnics ja van avisar del perill d’esllavissada a la zona, donada la inestabilitat del terreny”, van justificar. De fet, els vermells van assenyalar “el que sembla conseqüència d’una presumpta manca d’accions preventives aplicades per evitar aquesta situació, ja que, com recullen els mitjans, hi havia una clara alerta per part de tècnics d’Ordenament Territorial”. Per tant, van continuar, “entenem que aquesta pretesa inacció ha posat en perill molta gent”. Finalment, els socialdemòcrates van anunciar que realitzaran diferents accions parlamentàries “per intentar esbrinar exactament què ha passat”. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va sortir al pas de les crítiques vermelles, que va titllar de “desafortunades”. “Penso que no hi ha cap responsabilitat del Govern i s’ha vingut a actuar d’una manera molt populista i electoralista”, va afegir, i va recriminar que el PS “vulgui fer política” amb l’esllavissada. Des de terceravia, el president del seu grup parlamentari, Josep Pintat, va apuntar que “ara es tracta que hi hagi les màximes garanties a tota la zona i que s’evitin al màxim els riscos”. Una vegada superat aquest escenari, Pintat va explicar al Diari que “s’han de depurar responsabilitats i s’han de fer les demandes d’informació oportunes”. En qualsevol cas, el líder de terceravia va subratllar que l’incident natural a la CG-1 evidencia “la fragilitat” del país.

Per la seva part, Liberals d’Andorra considera que els esforços a hores d’ara s’han de centrar en la seguretat a la carretera general 1. El president del grup parlamentari blau, Ferran Costa, va afirmar que després és quan s’hauran de buscar responsables, “ja sigui amb la propietat o amb les institucions, com el comú o el Govern”. “Hi haurà molt de temps, amb calma, per a la depuració de responsabilitats i veure que ha fallat”, va dir. Costa va celebrar “la rapidesa i diligència de les parts implicades per minorar les conseqüències” i va mostrar el suport dels liberals “en tots els canvis legislatius que facin falta”.

Des de Ciutadans Compromesos van publicar un comunicat per “insistir en la necessitat primordial d’assegurar la zona”. Els massanencs van reclamar “la diligència deguda als propietaris d’aquelles obres que es trobin en estat de desmunt o excavació”. “Un cop estabilitzada la situació caldrà parlar de trobar i depurar les responsabilitats”, van acabar.

El PS demana l'actuació de la fiscalia per aclarir responsabilitats

tracking