Consell General

Més controls de drogues i alcohol per evitar accidents

El nou aparell de la policia permetrà fer realitzar test de drogues a través de la saliva i sense necessitat de fer una analítica de sang

El nou règim de cotització per als autònoms entrarà a tràmit a mitjans de juliolANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha explicat avui al Consell General que la policia ha adquirit un nou aparell per fer el test de drogues a través de la saliva que es posarà en funcionament aviat. El sistema permet realitzar proves per detectar el consum de drogues de forma immediata i sense necessitat de realitzar una analítica de sang. Espot ha afegit que durant el mes de juliol es farà una nova campanya de controls d'alcoholèmia, coincidint amb les fetes majors del país. També s'han reforçat les patrulles nocturnes que fan controls a les carreteres triplicant els dispositius.

Espot també ha avançat que la modificació de la Llei de la CASS per introduir el nou règim de cotització per als autònoms entrarà a tràmit parlamentari a mitjans de juliol. Arran de la pregunta feta pel conseller general d'SDP Víctor Naudi, Espot ha reconegut el retard en l'elaboració del projecte de llei i ho ha atribuït, entre altres coses, a les dificultats per definir els trams de cotització i per analitzar les rendes i els beneficis dels 6.000 autònoms.

El nou model fixarà diferents trams de cotització en funció d'una combinació entre la renda neta d'activitats econòmiques i les xifres de negoci de cada autònom amb l'objectiu, segons Espot, d'introduir més equitat en les contribucions dels treballadors per compte propi, de manera que els que percebin menys ingressos cotitzaran menys. La voluntat és acabar recaptant el mateix import, que està al voltant dels 30 milions d'euros a l'any.

D'altra banda, la ministre de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha assegurat al Consell General que "si la gent té tant d'interès amb el roc de les Bruixes, se senyalitzarà i es tancarà" i ha lamentat el ressò mediàtic que ha generat la polèmica al voltant de la difusió de la ubicació dels gravats rupestres. En aquest sentit, la voluntat és tornar a senyalitzar el camí, un cop instal·lat el tancat a la roca per tal d'evitar actes vandàlics. Gelabert, en resposta a les preguntes fetes pel conseller general liberal Ferran Costa, ha anunciat que ja s'han iniciat converses amb el comú de Canillo per fer el tancat, tot i que ha dit no tenen intenció de fer "molta difusió" de l'indret perquè no volen que es converteixi en una ruta turística.

Cultura estudia amb Canillo instal·lar un tancat per protegir el roc de les Bruixes

El roc de les Bruixes tornarà a estar senyalitzat

El cònsol canillenc diu que el roc de les Bruixes “no pot estar amagat”

tracking