Els cafès els paga Alberca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vagi per endavant que considero que el fiscal (i/o la batlle) es va passar de frenada i que entre la meitat i dues terceres parts dels processats crec que no s’haurien d’asseure a la banqueta. El fet d’haver format alguna compensació puntual no els fa mereixedors d’això. I especialment sagnant em sembla que alguns fins i tot van denunciar l’operativa que ara es jutja. Fora d’això la primera jornada del judici m’ha resultat sorprenent. Segurament hi ha diferents vies per instar a la nul·litat del cas i posteriorment, si no s’ha concedit, a l’absolució. Però el problema arriba quan dona la sensació que les defenses actuen com l’exèrcit de Pancho Villa i les estratègies diferents acaben per autoperjudicar-se.

Alfons Alberca tenia un dia complicat que va resoldre amb més marge del que s’esperava. La meitat dels presents vam entrar a la sala pensant que el judici potser no durava ni una setmana perquè Jesús Jiménez havia articulat una casuística molt sòlida. Però Alberca va ser capaç de donar-li la volta amb la inestimable ajuda d’altres lletrats de la defensa a qui hauria de convidar a uns quants cafès.

De moment ja s’ha vist que per una banda hi ha un advocat com Jiménez, que centra la defensa en el cas a demostrar que l’origen dels diners era fiscals i per tant no hi havia delicte; i altres com Riestra i Silvestre, que aposten per la teoria del complot. Un vol que només es parli de Pallardó i els altres que hi entri tot, com si s’estigués jutjant tot el cas BPA. I la fiscalia mirant-s’ho i no entenent què hauran fet els advocats defensors en les múltiples trobades conjuntes per consensuar estratègies. Es pot pensar que l’objectiu és provocar una cascada d’arguments i peticions, fins i tot gairebé contradictòries, per veure si algun cola i provoca l’anul·lació o l’absolució. I en el primer dia ja tenim aquí la policia patriòtica, el complot, els americans i tot el que és de pressuposar que Jiménez volia evitar al màxim per no entrar en un judici a BPA. Segurament han estat els nervis del primer dia, però han posat molt complicat al tribunal donar la nul·litat quan era una ombra que s’havia anat allargant fins a fer veritable por a les acusacions.

tracking