reportatge

Últim adeu a mossèn Blai

Unes 150 persones van assistir ahir a l’enter­rament del mossèn, que va ser rector d’Escaldes-Engordany i d’Andorra la Vella, que va traspassar divendres als 90 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sant Esteve i va ser oficiat pel Copríncep Joan-Enric Vives.

Últim adeu a mossèn BlaiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 150 persones van assistir ahir al funeral de mossèn Blai Fortuny, que va morir divendres a l’edat de 90 anys. L’acte, que va començar a les quatre de la tarda i va durar una hora, es va dur a terme a l’església de Sant Esteve de la capital. La missa va ser oficiada pel Copríncep Joan-Enric Vives i l'arxipreste de les Valls, mossèn Sàr­ries, a més dels rectors de les diferents parròquies del Principat i de l’Alt Urgell. L’organista titular del temple, Ignacio Ribas, va interpretar la música durant l’acte religiós.

A l’acte també hi van ser presents el cap de Govern, Toni Martí; el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot; el síndic, Vicenç Mateu, i representants comunals i de les forces polítiques del país. Durant la missa, Vives va recordar que mossèn Blai Fortuny va ser “molt present” a la vida del Principat i el va catalogar com una persona “humil, servicial i generosa”. A més, el Copríncep va destacar que l’exrector d’Escaldes-Engordany i d’Andor­ra la Vella “s’entregava al màxim”. “Ha acompanyat moltes persones”, va dir Vives, que alhora va destacar l’ajuda que va rebre per part de Blai Fortuny quan va començar els seus passos com a bisbe d’Urgell i com a Copríncep. “Era un bon conseller i en va veure de tot tipus”, va dir Vives, que va reconèixer que per a ell va ser un “home de consell”. “Em va ajudar en molts temes. Coneixia Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i els andorrans. Se’ls estimava molt”, va assegurar Vives. Per la seva banda, el seu germà, mossèn Bonifaci Fortuny, també va adreçar unes paraules per recordar el seu germà. “Mossèn Blai era molt estimat per vosaltres”, va dir Fortuny, que alhora es va mostrar “molt impressionat” pel carisma del seu germà dins de la societat andorrana. Bonifaci Fortuny va afegir que gràcies a les mostres de suport ha pogut conèixer millor el seu germà. Amb referència a Blai Fortuny, va explicar que era un “home de país”, que “s’aturava pel carrer a saludar els amics i recordar coses passades”. “S’apaga una estrella el dia de Reis però se n’il·lumina una altra”, va dir Bonifaci Fortuny, que va rebre un fort aplaudiment després del discurs. Al final de l’enterrament, que va començar a les quatre de la tarda, Vives va agrair “l’esforç” dels assistents per ser a l’acte. De fet, alguns van haver de seguir l’eucaristia dempeus per l’alta presència de públic.

tracking