Tret de sortida a la Copa del Món de BTT

La prova tindràn rècord de participació amb més de 800 corredors

Tall de la cinta per iniciar la Copa del Món de BTT aquest matí a Pal

Tall de la cinta per iniciar la Copa del Món de BTT aquest matí a PalM. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Copa del Món de BTT de Vallnord-Pal Arinsal ha donat avui el tret de sortida amb la presentació oficial celebrada al Pla de la Caubella. L'esdeveniment torna tres anys després, i ho farà amb una edició de rècord, ja que es preveuen més de 800 participants de 50 països, i hi ha hagut un augment d’equips del 34 per cent. La competició estarà enguany marcada pel trasllat a l'estació, on es farà la prova de manera íntegra, ja que s'ha modificat el descens, que abans acabava a la Massana, i que ara es farà al domini.

Des de l'organització han remarcat també que la gent vingui preparada per gaudir de l'espectacle, i que ho faci amb responsabilitat i tenint cura del medi ambient, tenint en compte les altes temperatures i l'alt risc d'incendi que hi haurà. També s'ha remarcat l'aposta per intentar descongestionar la xarxa viària amb la gratuïtat de les línies nacionals d’autobusos a tot el país tant per a residents com a per a no residents. En aquest sentit, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha demanat que "s'utilitzi el mínim possible el vehicle privat", mentre que el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, ha assenyalat que "la sostenibilitat no va només de dir-ho, també de fer-ho, recomanem el transport públic i crec que aquesta prova pilot serà un abans i un després", i ha clos que "volem que la xarxa viària el cap de setmana estigui el millor possible i volem fer una gran Copa del Món, però també que aquell qui vulgui pugui fer una vida normal".

L'UCI, en la figura del coordinador de BTT, Simon Burney, ha lloat l'organització asenyalant que "feu una bona feina". Per últim, Josep Marticella ha destacat que "estem davant de l’esdeveniment esportiu més important d’aquest any al país", i ha afegit que "després de tres anys sense Copa del Món, ens hem de tornar a posar al dia".

tracking