Crisi del coronavirus

El futbol s'atura

Les federacions catalanes i espanyola suspenen totes les competicions durant les propers dues setmanes

El futbol s'aturaFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i la Federació Catalana de Futbol (FCF) van decidir ahir suspendre totes les seves competicions de futbol i de futbol sala durant els propers 15 dies a causa de la crisi del coronavirus, tant a nivell sènior com de base. Així doncs, els clubs del país que disputen competicions futbolístiques espanyoles i catalanes (FC Andorra, CE Sant Julià, Enfaf femení, Enfaf de futbol sala, Enfaf de base i FS Encamp) es veuran afectats per aquesta mesura i hauran d’estar sense competir les properes dues setmanes. Així doncs, per exemple, l’FC Andorra no viatjarà dissabte a Llagostera ni rebrà el dia 22 el Barça B a Prada de Moles, de la mateixa manera que el CE Sant Julià no jugarà dissabte a Santpedor o l’Enfaf femení tampoc ho farà a l’Hospitalet.

Dimarts el Govern espanyol va decretar que tots els esdeveniments esportius del país veí havien de ser a porta tancada, i la RFEF va comunicar que els duels de competicions d’àmbit estatal (com els de l’FC Andorra i el del CE Sant Julià) es disputarien a porta tancada. A més, va informar que els duels de competicions no estatals i de base (com els dels equips Enfaf o del filial de l’FC Andorra) quedaven sota decisió de les federacions autonòmiques corresponents, tot i que la seva recomanació era que no es disputés cap partit. En aquest aspecte, la Federació Catalana de Futbol va explicar dimarts a la tarda que les competicions que depenien de la seva gestió es disputarien, però sense públic, i que no ajornaria els duels. Encara dimarts a la tarda molts clubs de futbol de Segona B com el Sabadell, el Badalona o el Cornellà van demanar la suspensió dels partits i no pas jugar-los a porta tancada, tant pel risc de contagi que podria comportar per als futbolistes i empleats com per salvaguardar els interessos dels seus aficionats. L’FC Andorra, però, no va pronunciar-se durant la jornada de dimarts. També s’havien mostrat partidaris de la suspensions alguns jugadors, i l’AFE (Associació de Futbolistes Espanyols) també va demanar aturar les competicions durant 15 dies.

El gran canvi va arribar ahir, quan la Reial Federació Espanyola de Futbol va anunciar que traslladaria a la seva Comissió Delegada un conjunt de mesures en què s’incloïa la suspensió de totes les competicions de futbol i futbol sala d’àmbit estatal, una proposta que va acabar sent aprovada. En aquest mateix document es recomanava a les federacions territorials que suspenguessin també totes les competicions d’àmbit autonòmic, una mesura que la Federació Catalana de Futbol va acabar adoptant a primera hora de la tarda, tal i com va fer públic en un comunicat.

Així doncs, tots els equips del país que disputen les competicions de futbol i futbol sala espanyoles durant les dues properes setmanes quedaran ajornats a l’espera de “les indicacions que a cada moment emetin les autoritats sanitàries i esportives”, segons van explicar les federacions tant catalana o espanyola.

Sobre la suspensió d’aquestes dos properes jornades, el director general de l’FC Andorra, Jaume Nogués, va manifestar que “era una decisió que ja s’esperava, i crec que és lògica per com està la situació”, i va afegir que “parar no ajuda, però és un tema que va més enllà de l’àmbit esportiu i és per a tots igual”.

NORMALITAT A LA FAF

El que es manté amb normalitat, de moment, és el futbol del país, tant en categoria sènior com de base, ja que es podrà disputar tal i com estava previst en els diferents calendaris. Així doncs, el cap de setmana se celebrarà la 19a jornada de la Lliga Multisegur Assegurances que es troba a la fase final de la lliga regular, ja que en els duels de la competició nacional no se superen els 1.000 espectadors.

LA SELECCIÓ PODRIA JUGAR CONTRA ILES FÈRIE SENSE PÚBLIC, I EL DUEL DE MOLDÀVIA CANVIA DE SEU

El coronavirus també alterarà els plans de la selecció nacional, i el duel del proper 30 de març a l’Estadi Nacional contra les illes Fèroe podria ser a porta tancada segons el decret que va anunciar ahir el Govern. Segons aquest reglament, no es permeten els esdeveniments amb més de 1.000 persones, i això podria fer que el partit preparatori per a la Lliga de les Nacions contra el combinat illenc s’hagués de jugar sense públic a les graderies. El que ja se sap amb total seguretat a la Federació Andorrana de Futbol és que l’altre partit que té previst el combinat de Koldo Álvarez de Eulate durant aquest mes de març serà a porta tancada. Els tricolors s’enfrontaran a Moldàvia a domicili el 26 d’abril, i la crisi del coronavirus ha fet canviar els plans. En un primer moment el duel estava programat a la ciutat moldava de Tiraspol, però finalment el matx s’haurà de celebrar a la capital del país. Segons va explicar la FAF, el Govern de Moldàvia va decidir que el partit es disputi al Zimbru Stadium de la capital, Chisinau, i que acabi sent a porta tancada.

tracking