Futbol

Les competicions, en l'aire

Serà la nova junta directiva de la FAF la que haurà de definir el calendari i les eleccions no se celebraran fins al 12 de setembre

Les competicions, en l'aireFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Futbol té molts deures pendents d’aquí a finals d’estiu i un dels que encara està lluny de resoldre és el calendari de competicions. Totes les que depenen de la FAF estan totalment en l’aire i la resolució va per llarg, ja que a hores d’ara, no hi ha cap junta directiva que pugui presentar-ne, ni aprovar-ne cap. La conseqüència que es preveu més greu és la de les competicions infantils perquè és el calendari que es complica més a causa del retard ja que els nens no poden jugar qualsevol dia. Actualment n’hi ha mil de federats i les seves competicions estan en perill.

La celebració de l’Assemblea General Extraordinària d’ahir no va desvetllar cap incògnita i l’escenari portarà a l’inici de la primera i segona divisió nacionals, com a mínim, a l’octubre. Les eleccions a la presidència es faran el dia 12 de setembre i, a partir d’aquest moment, serà quan la nova junta directiva hagi de fer una proposta que haurà de ser presentada i posteriorment, aprovada en Assemblea General Ordinària.

En aquest sentit, l’actual presidenta en funcions, Elisabet Pirot, va manifestar que “ens han demanat pel calendari de competició i hem dit que això ho ha d’elegir la nova junta que entrarà, que haurà de decidir com començar i com fer-lo”. Pel que fa al possible inici de les competicions, va reiterar que “serà la nova junta qui decideixi quan començaran les competicions”.

La campanya arrencarà aviat

El que sí que es va presentar a l’Assemblea General Extraordinària d’ahir és el calendari per al proper mes i mig, que inclou els terminis per a la presentació de les candidatures que vulguin optar a la presidència. Aquestes hauran de fer-se efectives entre els dies 16 i 23 del mes vinent, a més, la publicació del cens electoral de cara a aquests comicis, està fixada per al dia 29 de juliol.

Elisabet Pirot no va voler deixar passar l’ocasió de recordar que la junta que actualment presideix, en funcions, marxa del càrrec “molt contents de la feina que hem fet”. De fet, va arrencar l’Assemblea, que es va celebrar a la sala de premsa de l’Estadi Comunal Joan Samarra i Vila, dient que “som aquí perquè la Federació viu una situació compromesa i per això som aquí”. Encara en aquesta línia, va voler fer evident que “nosaltres hem mirat de donar continuïtat al projecte, però no ha estat senzill”. A favor de la feina que ha fet l’equip que ella encapçalava, va recordar que “hi ha hagut moments complicats, com per exemple el partit de la selecció francesa”.

A banda del calendari, el que també està totalment en l’aire són els possibles candidats a encapçalar la Federació Andorrana de Futbol en els propers anys. Si bé Pirot va deixar clar que havien mirat de mantenir la línia anterior per no afectar el transcurs de les competicions i el futbol andorrà, no es va atrevir a vaticinar si serà ella la que encapçali una candidatura o si ni tan sols el seu equip es planteja presentar-s’hi. “Ens ho estem pensant, seria una manera de donar continuïtat a projectes que teníem nosaltres”, va assegurar. En aquest sentit, no va amagar que “ara mateix no podria contestar si ens presentarem o no, ja direm alguna cosa”.

La cursa electoral ha començat i tot apunta que hi podria haver una candidatura continuista i una altra d’opositora, però sigui com sigui, les lligues nacionals es veuran obligades a adaptar-se.

MOMENTS DE TENSIÓ A LA SORTIDA

A la sortida de l’acte d’ahir, representants de diversos clubs, contraris a l’equip de govern actual i a la línia continuista, es van mostrar visiblement irritats amb l’actuació de la junta directiva de la federació. De fet, hi va haver diversos retrets en veu alta als membres de l’executiva, que no van anar a més perquè altres dirigents van demanar als opositors que rebaixessin el to i abandonessin l’Estadi Comunal abans que la imatge anés a més.

tracking