ACB Lliga Endesa

Massa tard

El MoraBanc allarga la mala dinàmica amb una derrota a Tenerife que complica, encara més, ser als ‘play-offs’ (87-83)

Massa tardACB PHOTO / A. PÉREZ

El MoraBanc Andorra va sumar la quarta derrota consecutiva a la pista del Tenerife per 87-83 en un partit de dues cares en què els locals van manar durant tot el matx fins al tram final de la segona meitat, en què la reacció tricolor va ser insuficient.

El 2-6 inicial amb dos triples de Jelínek i Albicy van ser el símptoma més evident del que va passar durant el primer quart, amb el MoraBanc fiant-ho tot a l’encert des de més enllà de 6,75 metres (que va ser realment bo amb un 5/6 i un 83%), però mostrant-se tou i desencertat en altres aspectes del joc, i donant facilitats al rival amb sis pèrdues durant els primers deu minuts, o amb una falta antiesportiva totalment innecessària al tram final que va fer que l’Iberostar Tenerife tanqués el primer quart amb el 28-23 al marcador.

El segon quart va començar encara pitjor per als interessos del MoraBanc Andorra, i dos triples en només 50 segons de Staiger i una màxima diferència d’11 punts pels canaris van fer que Ibon Navarro hagués de tallar el joc en sec. Els tricolors intentaven resistir des del pal baix amb Jerome Jordan primer, i Diagne després, mentre que els locals feien el que millor saben fer, moure ràpidament la pilota a la recerca del millor tir lliurat o d’una superioritat clara a la zona per buscar la cistella fàcil. I així, l’Iberostar va anar fent mal, combinant-ho també amb la falta d’espurna tricolor en defensa i la manca de concentració en alguns moments clau que van fer que els locals marxessin al descans amb la màxima diferència (54-39).

El MoraBanc Andorra havia de canviar coses si volia endur-se la victòria, i ho va intentar de sortida, trencant la barrera psicològica dels deu punts de diferència, però en un tres i no res i sense fer res de l’altre món, els homes de Txus Vidorreta tornaven a agafar un marge còmode de 15 punts al tram final del període, que n’acabarien sent 12 just abans dels deu minuts decisius (71-59).

Un 6-12 inicial a l’últim minut va fer somiar el MoraBanc, que es va situar a només sis punts quan faltaven sis minuts, una reacció que va obligar Vidorreta a demanar temps mort per aturar l’embranzida tricolor. Els d’Ibon Navarro s’acostaven gràcies, en especial, al triple, però, els locals es mantenien anotant des de la línia del tir lliure. El Tenerife, que havia dominat gairebé tot el partit amb comoditat, s’anava mostrant nerviós pel moment, veient com s’acostaven els tricolors, fins que una tècnica a Ibon Navarro a 51 segons després d’una falta escandalosa no xiulada sobre Jelínek va posar els locals cinc punts per sobre. No es van donar per vençut els tricolors, i es van posar a només dos punts amb una cistella de Diagne a falta de 12 segons, però dos tirs lliures d’Abromaitis van sentenciar el partit.

Els tricolors necessiten guanyar els cinc partits que queden, i esperar resultats dels rivals, per tenir alguna opció de play-off.