ACB LLIGA ENDESA

Buscant la maneta

El MoraBanc vol la cinquena victòria consecutiva davant un Unicaja que arriba tercer i en un gran moment

Buscant la manetaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense temps per descansar i amb la sensació que tot continua passant molt de pressa, el MoraBanc tornarà a saltar al parquet del Poliesportiu només 72 hores després d’aconseguir la primera victòria fora de casa a l’Eurocup i quan fa menys d’una setmana que va derrotar el Baskonia en l’última jornada. Els tricolors buscaran avui la que seria la seva cinquena victòria consecutiva, una vegada superats ni més ni menys que el Reial Madrid, el Galatasaray, el ja esmentat Baskonia i el Brescia. Però ja se sap que el bàsquet no té memòria i encara menys per viure dels èxits passats, per molt recents que siguin.

L’Unicaja és el rival d’avui i a ningú se li acudiria dir que l’entitat del conjunt malagueny és inferior a la de qualsevol dels equips que han caigut a mans dels homes d’Ibon Navarro les últimes setmanes. La història ens posa davant d’un quadre que sap què és guanyar una lliga, però com que el passat no val per a ningú, els resultats d’aquesta temporada l’avalen: quart a l’ACB amb les mateixes victòries i der­rotes que el tercer classificat: suma sis triomfs i només dues desfetes, una de les quals contra el Reial Madrid. A les seves files, a més, hi trobem un dels jugadors més en forma de la competició, si no el que més: Jaime Fernández torna a Andorra després de jugar-hi el curs passat i ho fa amb el cartell de gran amenaça tot i les molèsties que arrossega al genoll. L’acompanyarà un altre vell conegut de l’afició andorrana, Giorgi Shermadini, que també va deixar el Principat per la Costa del Sol i passa per ser la referència interior dels malaguenys.

Aquest conjunt d’ingredients conformaria un escenari preocupant en condicions normals, però si una cosa ha demostrat el MoraBanc és que quan millor rendeix és quan major és l’adversitat, per tant, no val a dubtar. L’Unicaja podria ser el tercer gegant de l’ACB que es fa petit davant dels Albicy, Ennis i companyia, però tal com va apuntar ahir Ibon Navarro, els perills malaguenys són diversos: “És un dels equips més en forma de la lliga, juga molt fàcil i amb un estil de joc una mica diferent. Genera molt des del pal baix amb Gio [Shermadini] i fins i tot amb els quatres”. Però no va acabar aquí: “Es passen molt bé la pilota i busquen el llançament de tres a través d’això.” Per fer-hi front, el tècnic basc té clar que han “de ser capaços de tenir equilibri als dos costats de la pista i saber fer front als mals moments per esperar l’encert, crec que serà un partit llarg”.

DIAGNE ÉS DUBTE SERIÓS I JAIME ARROSSEGA MOLÈSTIES

Dos dels pilars de MoraBanc i Unicaja arriben al partit sense poder garantir-hi la seva presència. De fet, Moussa Diagne ho té complicat i ahir al matí ja no va entrenar tot i que quedava pendent del que pogués fer a la sessió de la tarda. “No és clar que hi pugui ser i si hi és, no estarà al cent per cent, però espero que faci un esforç i ens ajudi”, va lamentar Ibon Navar­ro. Jaime Fernández, per la seva banda, arriba a la cita amb molèsties al genoll i dimecres ja es va perdre el duel de l’Unicaja a l’Eurocup.

tracking