ACB Lliga Endesa

'Cas Palau'

El MoraBanc Andorra visita avui els dominis del Barça Lassa en un moment d’incertesa

'Cas Palau'

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Cas Palau. El Futbol Club Barcelona Lassa i el Bàsquet Club MoraBanc Andorra es tornen a citar, avui a les 19.00 hores. Pot sonar estrany el cartell per vendre aquest matx, però no ho és tant tenint en compte la incertesa que envolta el MoraBanc Andorra des que va caure per la mínima, dissabte passat, al Poliesportiu contra el Monbus Obradoiro i posteriorment dimarts estrepitosament a la final de la Lliga catalana davant els blaugrana. Els andorrans depenen de si mateixos per obtenir un bitllet per al play-off de la Lliga Endesa, és cert, però no suposarà una tasca fàcil, segons el calendari. És vital que la plantilla completa es conjuri per mostrar la cara de la motivació i recuperi l’agressivitat tant ofensiva com defensiva que la caracteritza, i encara més davant els grans de la competició domèstica. És més important que ho assoleixi per, d’aquesta manera, estar com un tro els propers partits de casa, que, fins i tot, se centri en la victòria, ja que es podria ofuscar.

Òbviament és una exageració, ja que un triomf significaria mig passaport per formar part de la lluita pel títol. Ara bé, la realitat és que el Barça és un equipàs i, per tant, és capaç de desesperar qualsevol per més esforç i dedicació que mostri damunt del parquet. “Des que hi ha Svetislav Pesic crec que acumulen una mitjana de 98 punts als duels que juguen al Palau Blaugrana”, va indicar Joan Peñarroya. Si els de Pesic van anar sobrats de gana fa uns dies a Reus, aquest vespre n’hi aniran bastant més, perquè en cas de vèncer ascendiran a la segona posició de la classificació arrabassant així provisionalment la plaça a un Kirolbet Baskonia que juga demà als dominis d’un Reial Betis Energía Plus que es debat entre la permanència i el descens. A més, en clau de perseguidors i rivals més directes del MoraBanc, l’Herbalife Gran Canària i l’Unicaja de Màlaga es veuran les cares, alhora que ho faran el Movistar Estudiantes i l’Iberostar Tenerife (18.30 hores). També, l’UCAM Múrcia no es vesteix de curt a l’ACB aquest cap de setmana, ja que no fa gaires dies va rebre el Divina Seguros Joventut en el marc d’aquesta jornada 31. A hores d’ara es troba en plena final de quatre de la Basketball Champions League.

Els tricolors van entrenar ahir a la tarda a la Ciutat Comtal, mentre que l’entrenador, Joan Peñar­roya, va voler deixar clar, a la prèvia, que veu l’equip “amb millor mentalitat”. Ben necessària per resoldre el cas Palau.

1993-1994

L’únic triomf contra el Barça, al Sant Jordi amb exhibició

El Festina Andorra va assaltar el Palau Sant Jordi durant la temporada 1993-1994 en superar el Futbol Club Barcelona Banca Catalana per un contundent 81 a 97. Els mitjans de comunicació que seguien l’actualitat blaugrana es van rendir a l’exhibició tricolor i, per exemple, entre els americans Howard Wright i Andy Toolson van aconseguir fins a 57 punts. Els altres sis enfrontaments en els quals el Barça va rebre els del Principat la balança es va decantar, amb certa autoritat, de la banda local.

tracking