Tema de la setmana - 7 DIES

La muntanya, un espai per a tothom

Els llacs són una de les opcions per anar amb els nens

La muntanya, un espai per a tothom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estiu es presenta com una època ideal per passar més temps en família. Tot i no sortir del país, aquest presenta un ventall d’activitats per poder fer plegats. “Nosaltres treballem i encara no tenim vacances, però intentem en el temps lliure sortir amb els nens. El que més ens agrada és anar als llacs a passar el dia i gaudir de la natura”, explica la Maria, mare de dos nens, de vuit i deu anys.

Com ella, són molts els que opten per aprofitar al màxim les diverses rutes aptes per realitzar amb nens que ofereix el país. “Nosaltres els moments de vacances que no estem a la platja els passem a la muntanya amb els nens, els encanta”, relata la Laura, mare d’una nena de deu anys i d’un nen de set.

I és que la muntanya ofereix múltiples activitats per realitzar en família a l’estiu. “Hem aconseguit reinventar-nos i que el públic que ve a l’hivern es passi també a l’estiu gràcies a les activitats d’aventura que oferim per a tots els públics”, assegura Oliver Gueimonde, responsable de Vallnord-Pal Arinsal.

“Nosaltres aquest estiu ens hem atrevit a realitzar rutes en bicicleta amb els nens i ens ho hem passat d’allò més bé, ha estat una altra manera de passar el dia i gaudir de la nostra geografia”, relata la Laura. “Cada vegada són més els residents que escullen aquesta opció, no solament són el turistes els que contracten rutes de muntanya guiades amb bici”, explica Gueimonde. “No és necessari sortir del país per poder fer activitats plegats, sempre ens les enginyem perquè els nens no estiguin a casa i facin moltes coses a l’estiu, mentre la meva dona i jo treballem”, explica el Lluís, pare de tres nens d’entre sis i onze anys.

No solament són les famílies les que gaudeixen del que ofereix el país, sinó que “cada vegada són més parelles i amics els que s’animen a pujar i a provar les nostres activitats com els buggies o la tirolina”, relata el responsable de Vallnord-Pal Arinsal. “Nosaltres sempre intentem els caps de setmana fer alguna cosa i així desemboirar-nos de la feina. Solem anar a fer algun estany o gaudir d’un dia a la muntanya i així desconnectar i passar temps plegats”, relaten el Pau i la Natàlia. “Moltes vegades intentem sortir d’Andor­ra la Vella perquè tenim coses molt maques a fer a prop que desconeixem, no és necessari baixar per passar un bon dia amb la parella o els amics”, explica la Cristina, resident a la capital.

“Nosaltres solem anar a la borda d’un amic a passar el dia i desconnectar de la feina. Tot i que no som d’aquí, els que ens hi quedem perquè treballem intentem ajuntar-nos una vegada a la setmana i fer coses plegats”, relaten la Laia i l’Anna, dues amigues. “A nos­altres ens agrada agafar les bicis i endinsar-nos a la muntanya, a l’aventura, és la millor manera de descobrir-nos i de passar bons moments entre amics”, expliquen el Joan i l’Albert.

Al cap i a la fi, l’estiu és un bon moment per passar l’estona plegats, sigui en família, en parella o entre amics, i el país cada vegada ofereix més opcions per fer-ho sense haver de sortir a l’estranger.

L'escalada, una alternativa

L’escalada és una de les activitats preferides per realitzar al país entre els joves que hi estan aficionats. Erts i Encodina són algunes de les zones preferides per fer-ne. “Anar a fer escalada amb els amics és una altra manera de fer muntanya i veure el país des d’una altra perspectiva, ho fem bastant sovint”, explica la Malena.

tracking