El furor per descobrir el sud-est asiàtic

Viatjar a l’Àsia està de moda. Tailàndia, Vietnam o Cambodja són destinacions cada cop més demanades pels que volen fer un viatge de llarga distància

El furor per descobrir el sud-est asiàtic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Viatjar a l’Àsia està de moda. Tailàndia, Vietnam o Cambodja són destinacions cada cop més demanades pels que volen fer un viatge de llarga distància. Viatjar al sud-est asiàtic és més barat que creuar l’Atlàntic per anar als Estats Units, Canadà o visitar països de l’Amèrica del sud. “L’Àsia ofereix una bona relació qualitat-preu. Gent jove que abans feia un interrail ara vol anar a Tailàndia”, explica Rosa Maria Sopena, directora de l’agència Viatges Emocions. “Tailàndia i Vietnam són llocs cada vegada més demanats per noies que viatgen soles”, indica Adolf Vilanova, responsable de Viatges Vilanova. “Veuen a les xarxes socials fotografies de coneguts que hi han estat i volen provar-ho”, hi afegeix.

Temples mil·lenaris, ruïnes i platges amb vegetació abundant, com Ao Nang, són alguns dels principals atractius de Tailàndia. Vietnam ofereix llocs per prendre un bany com la badia d’Halon, amb més de 1.600 illes. També s’hi pot gaudir del senderisme a les famoses muntanyes de Sapa. El parc arqueològic d’Angkor és, sens dubte, el punt més visitat de Cambodja.

“Un destí emergent de la zona és Sri Lanka”, apunta Sopena. Les Illes Maldives, el Japó i Dubai també estan cada vegada més sol·licitats. Viatjar a Dubai és molt còmode “pel vol directe que hi ha des de Barcelona”. “Els dar­rers mesos el Japó ha estat un dels destins que més han crescut”, afirma Vilanova.

Les agències de viatges han observat un augment de la demanda de grans viatges, l’únic fre és el preu. “La gent ara viatja més lluny perquè ja coneix altres destinacions més properes, però el pressupost limita”, afirma Vilanova. “Amb la crisi han disminuït molt els viatges de cost mitjà. Ara, venem viatges o molt econòmics o molt cars”, explica la directora de Viatges Emocions. El client que viatja al sud-est asiàtic s’hi està entre 8 i 15 dies, amb una despesa que ronda entre els 2.000 i els 3.000 euros per persona, tot inclòs.

De cara a l’estiu, la demanda de viatges és molt variada. “Tot i no ser la millor època, molta gent també vol anar a l’Argentina a visitar la Patagònia o als Estats Units”, indica Vilanova. Les tempestes tropicals tampoc impedeixen que el Carib sigui una de les destinacions que no passen de moda. Una altra opció que sempre té molt èxit és realitzar un creuer pel Mediterrani i visitar Itàlia, Croàcia o Grècia.

Les famílies escullen majoritàriament destinacions més properes. “Els que busquen platja solen anar a la Costa Brava, les illes Balears o les Canàries”, diu Sopena. “El que ha crescut molt és la demanda de viatges per a famílies monoparentals, un pare o mare separat amb un o dos fills”, explica el responsable de Viatges Vilanova. Una de les peticions especials que es troben les agències per part de les parelles que viatgen soles és la reserva d’hotels només per a adults.

Internet ha canviat la manera d’organitzar les vacances. “Molta gent s’ho busca tot per Internet, altres venen a reservar només el vol i busquen els allotjaments pel seu compte”, explica Vilanova. L’avantatge que ofereix l’agència és que compta amb assegurances que poden estalviar un disgust al viatger en cas de “vols anul·lats per vaga”.

CRISI RUTÍSTICA

Nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà

La inestabilitat política, conflictes armats i el terrorisme han provocat una davallada del turisme en països que tradicionalment eren grans receptors. “Tunísia és un destí que es demana molt poc. També Egipte, i és una llàstima perquè no hi ha res similar al món”, lamenta Sopena. Les excepcions són el Marroc i Jordània, un país “bastant segur i que agrada molt”, apunta Vilanova.

IDEAL AMB NENS

Paisatges islandesos

Islàndia és una de les destinacions més demandades per vitjar amb canalla. "Els seus paisatges són espectaculars i és un lloc ideal per visitar els mesos de juny i juliol, després ja fa fred", indica la Rosa Mari Sopena, directora de Viatges Emocions. La possibilitat de veure aurores boreals, banyar-se a les cascades Gullfoss, gaudir d'una natura ben preservada i la seguretat són els punts forts del país nòrdic.

tracking