Televisió - 7 DIES

"Em vindria de gust no treballar i tenir la vida resolta"

Òscar Dalmau. Posa la veu al programa ‘Matriculats’ de TV3. Es refia més de la ràdio, però, i ja té signada la desena temporada de ‘La Competència’ a RAC1

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’ha estrenat fa poc el programa ‘Matriculats’ i vostè n’és la veu.

Sí, de fet jo tinc la feina més fàcil del programa, que és llegir el guió. Ja em passava a Caçadors de bolets. Jo aquest programa el defineixo més com un programa de solidaritat perquè tothom que s’hagi tret el carnet de conduir se solidaritzarà amb els protagonistes.

Què s’hagués vist si l’haguessin gravat fent pràctiques del carnet de conduir?

Haguessin rigut de valent! A la pràctica vaig anar tres vegades. I mentre estudiava el manual de conducció un dia que anava en ferrocarrils, vaig llegir el capítol de primers auxilis i em vaig marejar. Em vaig muntar una pel·lícula amb tot això de fer un torniquete i vaig acabar estirat a terra de l’estació de Peu del funicular.

També codirigeix ‘La Competència’ a RAC1.

Sí, des de fa 9 anys ja! La ràdio no m’ha deixat mai, d’ençà que vaig començar als 16 anys a Ona Popular a Sants. Sempre he intentat fer ràdio, no requereix tant personal com a la televisió i a mi em dona la seguretat que podré pagar el lloguer. A la tele et poden cancel·lar un programa al cap de dos dies i no depèn de si fas un bon producte. Si a la competència posen per vint-i-sisena vegada Pretty Woman, la gent no et veu a tu. La ràdio és més segura, la tele més perillosa.

L’actualitat política dona per fer molt d’humor?

Sí. Tota aquesta temporada està sent moguda a nivell polític. Cada dia et lleves amb un titular frapant que et fa canviar el programa a dues hores de començar.

A la ràdio també vesteix amb corbata prima?

Sí, jo vaig vestit així pel car­rer. No és una imatge que he prefabricat per fer tele. Porto aquests cabells i les ullerotes des de fa molts anys. De fet, va ser una de les condicions que vaig posar per presentar El gran dictat. Amb texans i vambes em veuria disfressat.

Sempre ha treballat amb la seva veu. Què li agradaria fer en el futur?

El que em vindria més de gust és no treballar i tenir la vida resolta. No m’he fet mai projeccions de futur perquè trobo que crear expectatives és el primer pas cap a la frustració. Ara estic doblant per primera vegada una sèrie d’animació infantil. L’any que ve em veig fent La Competència perquè hem renovat el contracte amb RAC1.

tracking