Problemes de bateria en alguns MacBook

Als Estats Units s’ha prohibit volar amb alguns models

Problemes de bateria en alguns MacBook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Apple va anunciar fa unes setmanes que havia detectat un problema en alguns dels seus models estrella d’ordinadors: el MacBook Pro. Concretament en el Retina de 15 polsades i entre els que van ser venuts del setembre del 2015 al febrer del 2017. Segons va indicar aleshores la companyia de Califòrnia, un nombre indeterminat d’unitats està afectat per un error a la bateria que fa que “pugui sobreescalfar-se i suposar un risc per a la seguretat davant d’un possible incendi”.

Per aquest motiu, es va adreçar a tots els propietaris que tenen un ordinador com el que van descriure i els va recomanar anar a una botiga d’Apple per canviar la bateria sense cost addicional. Apple va obrir una pàgina web per consultar quins portàtils eren els afectats a partir del número de sèrie del MacBook, per la qual cosa els que tinguin una de les unitats amb possibles problemes poden anar a canviar la bateria i es recomana que deixin d’utilitzar temporalment l’ordinador.

El segon capítol d’aquest problema per a Apple es va produir fa uns dies, quan l’Administració Federal d’Aviació dels Estats Units (FAA) va prohibir alguns dels models de MacBook als vols arran del risc d’incendi que suposen les seves bateries. Es tracta d’una mesura de seguretat preventiva que compleix la normativa del 2016 quant a productes amb bateries retirades del mercat. Això significa que no es podrà volar amb aquests aparells ni en l’equipatge de mà ni facturat.

De la seva banda, l’Agència de Seguretat Aèria de la Unió Europea no ha arribat a prohibir als usuaris d’aquests models de portàtils embarcar amb ells als vols, però sí que ha recordat a les aerolínies que s’han de seguir les regles del 2017, que requereixen que els dispositius amb bateries retirades del mercat s’han d’apagar i no es poden utilitzar durant el vol. Cal recordar que les persones que ja hagin fet el canvi de bateria als seus ordinadors podran viatjar sense cap tipus d’inconvenient.

tracking