Sanar-te des de l'origen

La pnie permet equilibrar el cos i la ment

Sanar-te des de l'origen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Psiconeuroimmunoendocrinologia o PNIE estudia les interrelacions cos-ment i treballa des d’una perspectiva interdisciplinària per trobar la causa o origen del desequilibri intern. A partir d’un símptoma, d’una lesió, d’un diagnòstic mèdic o de diferents anàlisis i proves mèdiques estudia la relació existent entre el sistemes digestiu, nerviós, hormonal, immune i la conducta dels humans per trobar la causa del desequilibri orgànic.

HISTÒRIA DE LA PNIE

Encara que posteriorment es van fer més descobertes al respecte, va ser el 1975 quan es va encunyar el terme PNIE com a resultat d’un experiment realitzat per Robert Ader (psicòleg) i Nicholas Cohen (immunòleg) en el qual van demostrar que, produint un senyal aversiu al sistema nerviós, aquest condicionava les respostes del sistema immu­nitari.

El 1977, dos investigadors (Besedovsky i Sorkin) van observar que aquesta activació del sistema immunitari desencadenava una resposta immunològica de l’eix hipotàlem-hipòfisi-adrenal, demostrant la relació existent entre el cervell i el sistema de defensa.

El 1981, David Felten (neurocientífic nord-americà) va descobrir com el sistema nerviós s’estén com una xarxa de nervis i arriba als vasos sanguinis per buidar-hi les substàncies que condicionaran la resposta immunitària. El 1985, Blalock, J. E. (investigador nord-americà) va descobrir que el sistema nerviós i el sistema immunitari fan servir un llenguatge comú, els pèptids (substàncies formades per aminoàcids), que permeten comunicar el sistema de defenses amb el cervell davant estímuls inconscients. Alhora, les cèl·lules generades pel sistema immunitari activen hormones immunoreactives que condicionen el sistema endocrí o hormonal modificant l’estabilitat corporal.

Dels 70-80, Candance Pert (neurofarmacòloga) va descobrir la presència de neuropèptids (molècules que es formen en la comunicació interneuronal) tant a la membrana de les neurones com a la membrana de les cèl·lules del sistema immunitari. Aquesta descoberta va demostrar la relació existent entre les emocions i el sistema immunitari i l’enorme influència que el sistema nerviós central (SNC) té sobre la malaltia i al revés.

COM ET POT AJUDAR?

Davant de qualsevol disfunció orgànica o mental, els investigadors en PNIE oferim els coneixements en fisiopatologia cel·lular perquè puguis entendre el perquè i el per a què del teu símptoma abordant-lo des de l’origen. Estem recolzats per una gran evidència científica que ens permet relacionar tots els sistemes del cos humà per estabilitzar-los i fer ús d’eines clau en nutrició evolutiva, personalitzada i respectuosa per recuperar l’equilibri de la microbiota intestinal, l’exercici físic, la qualitat del son i la gestió de l’estrès.

La seva visió holística i integradora et permetrà de parti­cipar en la teva salut i ser responsable del seu manteniment.

tracking