Miopia: La nova epidèmia del segle XXI

El defecte refractiu predomina sobretot a l’Àsia

Miopia: La nova epidèmia el segle XXI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La miopia és el defecte refractiu més comú entre les persones i la seva presència creix dia a dia. Segons una recent publicació d’un fabricant de vidres per a ulleres, la miopia predomina en qualsevol continent però sobretot a l’asiàtic. Les dades fan pensar: més del 80% dels joves menors de 20 anys de Singapur i de Taiwan són miops. Si tenim en compte que és un defecte refractiu hereditari, en molts pocs anys el nombre de miops serà descomunal. I és que quan una parella de miops té un nen aquest tindrà 6,42 vegades més de possibilitats de ser també miop respecte a un amb pares emmetrops (sense defectes refractius).

Però no és només un factor genètic, sinó que també té lloc per un canvi en els hàbits de vida. I és que ja fa anys que hem deixat de veure nens jugant al carrer. Ara prefereixen estar tancats, jugant davant d’una pantalla digital. Això ha fet que el nombre de joves miops hagi crescut exponencialment.

Per això, professionals de la salut visual estan insistint en el fet que els nens han de realitzar activitats a l’aire lliure, amb llum natural, entre 1.30 i 2 hores al dia. I és que la llum natural protegeix de l’aparició de la miopia. Per aquesta raó els nens haurien de:

  • Intentar deixar de costat els dispositius electrònics per realitzar activitats al carrer, amb llum natural, almenys una hora i mitja al dia.
  • Si el nen/a ja és miop, ficar-li la graduació adequada.
  • Dur sempre posades les ulleres, ja sigui per realitzar activitats on sigui necessària la visió de lluny (jugar a l’exterior) com amb visió de prop (lectura).

A més, els pares / mestres haurien d’estar atents a canvis en el comportament com podria ser apropar-se massa a la tele, a un llibre o queixar-se de fatiga visual.

Una alternativa per frenar la progressió de la miopia és ficant una gota d’atropina totes les nits abans d’anar a dormir. Per aquest tipus de tractament cal visitar prèviament un oftalmòleg.

I en el cas dels adults?

També se’ls recomana passar més temps a l’aire lliure a més de revisar-se la visió almenys un cop l’any. En el cas d’una persona adulta amb miopia alta o magna, es recomana anar a l’oftalmòleg més sovint ja que aquest tipus de miopia pot provocar altres patologies oculars.

A la feina, si es desenvolupa davant d’una pantalla, és important realitzar pauses cada deu minuts, mirant durant deu segons a més de cinc metres de distancia. I ja per acabar el dia, fer quelcom que no solem fer: evitar l’ús de dispositius digitals almenys durant dues hores abans d’anar a dormir.

tracking