Gaudir del Nadal sense empitjorar l'ull sec

Màscares, ombres i perfiladors poden irritar els ulls

Gaudir del Nadal sense empitjorar l'ull sec

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Durant les diverses festes nadalenques moltes dones aprofiten per maquillar-se. El problema ve quan una dona pateix d’ull sec, ja que normalment li és pràcticament impossible maquillar-se els ulls per les conseqüències que li provoca. I és que hi ha certs productes de maquillatge que no són recomanables per a dones amb la síndrome de l’ull sec.

En el cas de la màscara, sol ser un producte particularment problemàtic perquè incorpora fibres per tal de crear l’efecte desitjat (donar volum o allargar) i aquestes fibres deixen un residu que pot irritar els ulls.

El perfilador d’ulls a més d’irritar-los pot contribuir a patir encara més de la síndrome de l’ull sec, simplement perquè s’utilitza a les parpelles. A la base de les pestanyes es poden desenvolupar bactèries que seran difícils d’eliminar. L’ús del perfilador a l’interior de les parpelles superior o inferior pot definir l’aspecte de l’ull, però també pot afectar negativament les glàndules de Meibomi i la pel·lícula lacrimal.

Qualsevol ombra d’ulls en pols, pols per a la cara, bronzejador, brillantor, etc., inevitablement acabarà als ulls, causant problemes similars als residus de la màscara. Les dones amb ull sec poden preferir utilitzar productes a base de crema en comptes de pols.

Pel que fa als desmaquilladors d’ulls, pràcticament tots contenen netejadors concentrats, que trenquen la capa de lípids de la pel·lícula lacrimal. Una alternativa són els productes amb base oliosa i no derivats del petroli.

Finalment és important recordar que sempre s’ha d’eliminar adequadament tot el maquillatge abans de dormir.

tracking