Com afecta el melanoma

La pell té memòria i és ara, 20 anys més tard d’haver fet el boig prenent el sol sense protecció o amb olis o Coca-Cola, quan comencen a aparèixer els senyals d’haver abusat del sol

Com afecta el melanoma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Malauradament, els darrers anys s’estan multiplicant per tres els casos de càncer de pell en l’ésser humà. Afortunadament, la població cada cop és més conscient de la importància de protegir-se del sol i cuidar la pell, però també és veritat que la pell té memòria i és ara, 20 anys més tard d’haver fet el boig prenent el sol sense protecció o amb olis o Coca-Cola, que comencen a aparèixer els senyals d’haver abusat del sol.

Què és el melanoma?

El melanoma és el tipus més seriós i més perillós del càncer de pell. Es caracteritza per presentar en la majoria dels casos una àrea negra o negra blavosa i pot aparèixer en qualsevol part del cos. Amb freqüència, el primer signe d’un melanoma és un canvi de mida, forma, color o textura d’una piga (nevus) ja existent o bé l’aparició d’una de nova.

Com el podem prevenir?

–Realitzar com a mínim una revisió dermatològica exhaustiva a l’any per poder detectar a temps qualsevol anomalia i tractar-la a temps.

–Procurar prendre el sol a petites dosis durant tot l’any i a l’estiu evitar les hores centrals del dia.

–Utilitzar protector solar FPS 50 cada dia i en els més menuts de casa protector solar físic.

–Evitar les exposicions solars en nens menors d’un any.

–Protegir la pell amb roba, gor­ra i ulleres.

–No fer ús dels UVA o solàrium, excepte que es tracti de casos d’al·lèrgia solar i llavors siguin prescrits per un metge i amb unes màquines d’UVA mèdiques.

A MÉS

A qui afecta el melanoma?

Les persones que solen ser més sensibles a patir un melanoma són les que compleixen alguna o més de les següents característiques:

–Amb la pell clara, els ulls clars i pèl-rojos.

–Amb més de 100 pigues.

–Amb exposicions prolongades al sol. –Que tenen antecedents familiars de càncer de pell o de molts càncers de qualsevol altre tipus.

tracking