Protecció solar per als esportistes

Amb l’arribada del bon temps tenim ganes d’estar a l’aire lliure i practicar l’esport o esports que ens agraden i posar-nos en forma

Protecció solar per als esportistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb l’arribada del bon temps tenim ganes d’estar a l’aire lliure i practicar l’esport o esports que ens agraden i posar-nos en forma. Per aquest motiu, és cabdal que els esportistes tinguin present la importància de protegir-se de l’exposició solar per dur a terme aquestes activitats.

CONSELLS PRÀCTICS:

Utilitzar un vestuari apropiat: com més protegim les zones que reben més radiació (cuir pilós, cara, clatell, espatlles, peus i mans), més reduirem el risc de patir lesions cutànies futures. Cal emprar teixits que permetin la transpiració i que protegeixin de la radiació solar. I preferiblement les mànigues llargues a les curtes. Important portar una gorra o barret d’ala ampla de 360 graus i ulleres de sol.

Evitar les hores de màxima radiació solar: de 12 a 17 hores és poc recomanable exposar-se directament al sol. Per tant, tota l’activitat que es pugui realitzar fora d’aquests horaris, millor.

Escollir un protector solar adequat: existeixen formulacions específiques per a esportistes, que eviten que el protector desaparegui amb la suor o que piqui als ulls. Els gels i esprais transparents, o les formulacions toc sec són específiques per a aquests casos.

Utilitzar ulleres de sol homologades: existeixen tractaments físics i químics per als vidres de les ulleres que permeten eliminar el pas de la radiació ultraviolada, que pot danyar la nostra còrnia. És aconsellable consulta quines ulleres estan homologades per a l’activitat física que es practica a l’exterior.

Seguint aquests senzills consells tant adults com nens poden practicar esport a l’exterior d’una forma molt més segura i saludable!

tracking