La joia més cara

Un diamant rosa ha batut el rècord en una subhasta

La joia més cara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un diamant rosat de 59,6 quirats que porta per nom Estrella Rosa va arribar a vendre’s la setmana passada per 71,2 milions de dòlars (66,7 milions d’euros) en una subhasta de Sotheby’s a Hong Kong. Amb aquest preu, s’ha convertit en la joia més cara mai abans subhastada, segons va anunciar la casa de subhastes britànica.

Chow Tai Fook Enterprises, un conglomerat d’empreses de Hong Kong amb una àmplia presència en el sector de la joieria, els hotels, els casinos i el desenvolupament immobiliari, es va fer amb la preuada peça en una licitació amb altres dos compradors anònims, realitzada per telèfon.

La subhasta, que havia generat una gran expectació, finalment no va superar els deu minuts. Mentre va durar el diamant rosa va aconseguir un preu de 63 milions de dòlars nord-americans (59 milions d’euros), als quals el nou posseïdor haurà d’afegir 8,2 milions de dòlars (7,6 milions d’euros) en concepte de primes, la qual cosa eleva la suma final a 71,2 milions de dòlars. El director internacional de la divisió de joies de Sotheby’s, David Bennett, que va ser l’encarregat de dirigir la subhasta, la va qualificar de “venda històrica”.

La peça, el major diamant rosa del món, va ser tallada a partir d’una pedra preciosa en brut de 132,5 quirats extreta a l’Àfrica el 1999.

tracking