Infants a l'illa de la Reunió

Durant 15 dies un grup d’infants de la parròquia d’Escaldes-Engordany van poder visitar tots els racons de l’illa

Infants a l'illa de la Reunió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb 11 anys, el Pol Cuenca i la Maria Bonace, juntament amb un grup d’infants de la parròquia d’Escaldes-Engordany, han creuat el mar Mediterrani, l’Àfrica, i han passat quinze dies a l’Etang Salé, a l’illa de la Reunió. L’experiència ha estat inoblidable. Ni l’un ni l’altra no havien fet mai un viatge tan llarg i menys, sense els pares. Malgrat la por de trobar a faltar els pares, estan encantats d’haver-hi anat “com si fóssim VIP”.

“Tot és molt diferent d’Andor­ra, la vegetació i el clima. Potser estàs en un lloc que fa sol i cinc minuts després plou molt. Mai saps què t’has de posar!”, explica la Maria. El Pol destaca la possibilitat d’haver descobert la història d’aquell territori i assegura que ha tornat amb una lliçó apresa. “Si vols fer les coses t’has d’espavilar i organitzar-te bé. Si fèiem cinc minuts tard, era una part d’una activitat que havíem perdut, ningú no ens esperava”, destaca.

Durant els 15 dies van tenir oportunitat de visitar gairebé tots els racons de l’illa acompanyats de les autoritats locals i també van poder compartir un cap de setmana amb una família. Una altra de les coses que els va sobtar és el menjar. “Allà posen arròs a tot. I també utilitzen moltes espècies.” La llista de coses vistes és llarga: dofins, paisatges espectaculars, cançons i danses, cultius de canya de sucre i de cafè, “el segon millor del món. Costa 700 euros el quilo”, destaca la Maria.

Més enllà de conèixer una cultura nova, també els ha servit per fer amics nous i aprendre valors: “Allà no hi ha racisme, conviuen blancs i negres sense problemes.”

tracking