El Sàhara des de la solidaritat

Si hi ha una manera especial de viatjar, aquesta és fer-ho per compartir valors com la solidaritat i l’ajuda entre pobles.

El Sàhara des de la solidaritat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si hi ha una manera especial de viatjar, aquesta és fer-ho per compartir valors com la solidaritat i l’ajuda entre pobles. La Cristina Valen té 31 anys i en fa dos que participa en un raid solidari pel Sàhara ideat i gestat a Andorra. Explica que “tot va començar quan un grup d’amics, apassionats dels tot terreny, es van ajuntar i van decidir fer aquest raid, cada any, per setmana santa”. Ella només fa dues edicions que hi participa, i va descobrir-ho gràcies a l’experiència dels seus pares, que ja fa cinc anys que visiten el Sàhara amb aquest projecte. Malgrat que ja està independitzada, la Cristina viu el raid solidari com unes vacances en família. “Sempre intentem fer un viatge tots junts, cada any, i ja en fa dos que el reservem per al raid solidari”.

Aquest viatge, a més de ser una aventura al desert i una experiència única, on dormen en haimes i travessen dunes amb els seus tot terreny preparats, també és una oportunitat per ajudar les comunitats locals. “Abans de marxar fem una recollida on intentem aconseguir material escolar i roba i també altres materials i diners per a construir cada any un projecte diferent. Els últims han sigut una escola i un pou d’aigua”, comenta. El viatge també s’aprofita per a comprovar si els projectes d’anys anteriors s’han aplicat correctament.

La Cristina diu que ho tornarà a fer, ja que ho troba una experiència molt enriquidora i que implica gent del país. Recalca que “hi participen famílies amb nens, i fins i tot la Fundació Tutelar hi ha portat persones amb discapacitats, hi ha lloc per a tothom i és una experiència que et permet obrir la ment i veure món”.

El Sàhara des de la solidaritat

tracking