Convivència multicultural

Andrea Teixeira va fer una estada d'un mes a la Baule, en un intercanvi amb els centres internacionals dels Lions Clubs de França

Convivència multicultural

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha oportunitats que passen un cop a la vida. I l’Andreia va decidir aprofitar-ho. A classe la professora els va parlar de la possibilitat que oferia el Lions Club i l’Associació dels Membres de l’Ordre de les Palmes Acadèmiques (AMOPA): estada d’un mes a la Baule, a França, en un intercanvi amb els centres internacionals dels Lions Clubs de França. La primera motivació va ser millorar el francès, però el cert és que l’experiència va ser molt més àmplia.

Va conviure durant tot el juliol amb una quarantena de joves de 33 països diferents, des de Turquia, Palestina o Moldàvia, fins a Brasil, l’Índia o el Kazakhstan. “Va ser molt enriquidor, és un aprenentatge”, explica, remarcant que és una molt bona manera de “descobrir noves cultures, donar a conèixer el teu país i trencar prejudicis”. I és clar, de tenir amics escampats arreu del món.

A més, cada cap de setmana feien estada a casa d’una família diferent, fet que els va permetre conèixer diferents regions del nord, el sud i l’oest de Bretanya. “És molt xulo, res a veure amb Andorra ni tampoc amb la costa que coneixem aquí, com la Brava o la Daurada. És molt més semblant al sud de la Gran Breta-nya”, remarca.

L’Andreia manifesta també que el viatge “serveix per acceptar els altres i també a nosaltres mateixos. Al tornar he valorat molt més el que tenim”, i és que el fet, per exemple, de poder conversar amb una noia de Palestina i conèixer de primera mà la situació d’aquest país “impressiona, i molt”.

tracking