Reunió: tot un món entre volcans

La Maria Salcedo va descobrir aquest territori quan va tenir l’oportunitat d’acompanyar un grup d’intercanvi format per 22 nens andorrans a aquest paradís banyat per l’oceà Índic

Reunió: tot un món entre volcans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té 31 anys i treballa al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany. La seva vinculació amb el comú a través del CAEE la va portar a conèixer i a interessar-se pels intercanvis que fan diversos nens escaldencs amb d’altres provinents de l’Illa de la Reunió, una petita colònia francesa situada a l’est de Madagascar i que està agermanada amb Escaldes-Engordany des de fa vint-i-sis anys. La Maria va descobrir aquest territori quan va tenir l’oportunitat d’acompanyar un grup d’intercanvi format per vint-i-dos nens andorrans a aquest paradís banyat per l’oceà Índic l’any 2015. A partir de llavors en va quedar enamorada i sempre ha tingut ganes de tornar-hi. “És un lloc brutal. En pocs quilòmetres passes de la platja a l’alta muntanya. El pic més alt fa més de 3.000 metres i això dona una gran varietat de paisatges i microclimes en una illa molt petita”, explica.

La Maria va quedar encisada amb l’illa durant l’intercanvi que va fer-hi i hi ha tornat per vacances. “Tota la gent d’allà és molt amable, t’ajuden en tot el que poden i et fan sentir com si fossis una més de la família.” El fet d’acompanyar els nens d’intercanvi l’ha ajudat a conèixer diverses famílies locals i a mantenir-hi el contacte a través de les xarxes socials. Cada cop que un grup d’andorrans va a Reunió o a l’inrevés, la Maria fa d’enllaç entre famílies. Aquest any, malauradament, no ha pogut acompanyar els escaldencs d’intercanvi i tornar a trepitjar una terra on té gairebé una segona família. Tot i així té previst tornar-hi l’any que ve, durant les seves vacances, per continuar coneixent un indret meravellós i veure la seva gent.

tracking