L'esport per fer viatges solidaris

Amb 27 anys va complir el somni de fer la volta al món

L'esport per fer viatges solidaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té 38 anys i treballa de policia. És un viatger nat. Des de ben petit en Tommy Castellet sempre volia acompanyar els seus pares quan viatjaven i a partir dels 18 anys va decidir emprendre el seu propi camí. Tan bon punt va tenir el carnet de cotxe va fer la volta a Espanya al volant. A partir de llavors, i durant els següents 20 anys, ha visitat 107 països i ha trepitjat tots els continents.

En Tommy sempre ha intentat viatjar amb poc equipatge. Això li permet omplir la maleta amb material que no fa servir per donar-lo. “Quan viatges aprens a valorar el que tens. Sempre he intentat, dins el meu límit, portar coses per donar. Als primers viatges portava una motxilla de 20 quilos plena de roba i sabates per donar. Algun cop fins i tot he tornat sense la maleta”, diu.

Al principi en Tommy viatjava per descobrir món, per omplir el temps d’oci i conèixer gent i cultures. Ara, ho aprofita per fer esport, la seva altra passió. Amb dos companys del cos de policia i amb el lema a simple aid (una simple ajuda), plantegen els viatges al voltant de curses esportives arreu del món i, així, poden per fer donacions més grans. Aquest any, ha participat en diverses maratons solidàries, l’última a Sierra Leone, un país tocat per les guerres i la pobresa, on va repartir material escolar recollit al Principat amb l’ajuda de diferents organitzacions i entitats del país. Els propers reptes d’en Tommy passen pel Kirguizistan, on travessarà el país en bicicleta, i per Cap Verd, on farà una cursa de 350 quilòmetres al desembre. El 2018 no sap on anirà, però té clar que “per molt lluny que viatgi, sempre tornaré a Andorra, aquí és on em sento més bé”.

tracking