Descoberta de cultures

La ruta que va fer, de la mà de la seva gran companya de viatge, Judith Alarcón, a Jordània i a Israel la va ajudar a entendre de més a prop un conflicte que fa massa anys que dura i a veure les dues cares d’una mateixa moneda.

Descoberta de cultures

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diuen que el millor remei per trencar tòpics i obrir la ment és viatjar. I la Sònia Matute ho sap bé. La ruta que va fer, de la mà de la seva gran companya de viatge, Judith Alarcón, a Jordània i a Israel la va ajudar a entendre de més a prop un conflicte que fa massa anys que dura i a veure les dues cares d’una mateixa moneda. “Primer vam estar uns dies a Jordània, i parlant amb la gent vam posar-nos al seu lloc quan ens deien que els israelites els havien robat part de la seva terra i tot plegat”, recorda. Però, en posar un peu a Israel, van conèixer un taxista que els va dir: “quina sort teniu de llevar-vos cada dia i només haver de pensar d’anar a treballar”. Aquella frase colpidora les va fer comprendre com la població del país havia de conviure cada dia amb la por. “Al final veus que no són tan dolents”, reflexiona.

En aquella estada de descoberta també van gaudir de prop preciositats com Petra –“no saps com han pogut construir coses així en aquella època”–, de l’espectacularitat del Mar Mort i també van fer una incursió fins a Betlem –van arribar fins a la frontera amb el cotxe privat del conductor de bus al qual van pujar per error, perquè ell es va oferir a dur-les– per entrar-hi a peu i estar-s’hi unes hores. “Un altre noi es va proposar per fer-nos un tour amb el seu cotxe privat... va ser tota una aventura!, recorda.

Amb tot, de viatges apassionants en recorda uns quants. El que va fer el 2007 a Argentina el té ben gravat a la memòria: el trekking pel glacial del Perito Moreno –“brutal!”–, dormir en una hacienda al mig del no-res i gaudir de la lluna plena en un entorn natural, comprovar que Bariloche “és com Canillo però amb llac!”. “La gent allà és tan maca que t’hi quedaries”, assenyala aquesta súper enamorada dels viatges.

Descoberta de cultures

Descoberta de cultures

tracking