Tornar amb la ment ampliada

Omar el-Bachiri ha après que no s’ha de jutjar ningú per com viu

Omar el-Bachiri fa una mitjana de cinc viatges l'any.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si a un viatger habitual li pregunten amb quin criteri escollirà la propera destinació segurament dirà que pel paisatge o els monuments d’un lloc determinat. Si fan la mateixa pregunta a Omar el-Bachiri la resposta és força més original: “Agafo el bitllet al lloc més barat.” No és que es conformi amb poc, sinó que valora cada indret en funció d’uns paràmetres diferents. “Suïssa és preciós, però caríssim. T’ho regalo!”, diu. Així, per l’Omar, saber quant costa un cafè a cada lloc és una dada bàsica.

El que li agrada més a aquest duaner de professió és conèixer la gent de cada lloc. Veure que a Indonèsia les famílies viuen més juntes que no pas aquí a Europa i analitzar que això ho fan per necessitat també li agrada. O trobar gent que viatja molt, treballa poc i té pocs diners però que és feliç.

I quan és fora no tan sols té bones converses amb les persones amb qui comparteix alberg (diu que anar d’hotel és molt fred), també parla, per exemple, amb els captaires, que també li ensenyen moltes coses. “És important no jutjar ningú per com viu”, considera.

Califòrnia, Portugal, Venècia, Egipte, la majoria de l’Àsia i una llista interminable de països són els que ha visitat. “Vull conèixer el món sencer”, declara.

Els seus llibres de psicologia plasmen aquesta filosofia de vida (el darrer és Vivo como quiero i en prepara un altre sobre el bullying). I és que arran de veure món (fa uns cinc viatges l’any) ha descobert que, per exemple, no hi ha andorrans de primera i de segona. “A Madrid mateix no saben ni que això és un país.”

Omar el-Bachiri en un dels seus viatges.

Omar el-Bachiri i la dona de viatge a Egipte.

tracking