Cada racó de món

Tommy Castellet és un gran viatger. Ja ha visitat 102 estats, alguns més d'un cop

Cada racó de mónT. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mapamundi personal de Tommy Castellet té un bon grapat de països marcats amb una creueta que indica que ja l’ha visitat amb tots els ets i uts: fins avui ha estat en 102 estats (en uns quants, més d’un cop) dels cinc continents. El darrer fa ben poc, Moçambic. Quan té dies i calerons estalviats, no dubta a preparar la motxilla (amb els anys ha après a endur-se l’imprescindible) i se’n va (quasi sempre sol) a explorar món. El 2008, de fet, de manera literal: va demanar-se una excedència a la feina per, durant sis mesos, fer la volta al planeta: “ho vaig intentar fer al màxim per terra, només en avió quan era imprescindible. Vaig començar amb el transsiberià i vaig anar movent-me en tren, ferris i bus per fins a Corea, Cambodja, Laos, Vietnam, Índia... i des d’allà a Austràlia, Nova Zelanda, els Estats Units...”.

Ell és, diu, dels que marxa a explorar, no pas a fer vacances. També a fer esport, perquè quan hi ha l’oportunitat aprofita per fer Iromans o llargs trajectes en bici. “M’agrada estar amb la gent local i viure amb ells, sovint me’n vaig sense allotjament contractat i pel camí vaig coneixent persones que m’acullen i amb qui faig amistat.” I saben que ha rebut unes quantes abraçades de desconeguts quan ha dit que era andorrà? “En alguns llocs m’han dit que era el primer que coneixien i que els feia molta il·lusió!”, riu.

D’anècdotes en té tantes que li donarien per un llibre, però en cita una pels nervis que va viure: poc després de la guerra dels Balcans va anar-hi en cotxe amb un amic que havia comprat armes de col·leccionisme “que no feien res, eren com de fusta”. Però clar, en un control de policia, allò va cridar l’atenció dels agents, que els van confondre amb terroristes. “Ens va treure la pistola i tot! Vam intentar explicar que no ho érem... i crec que al final només volien diners: els vam donar 25 dòlars i ens van deixar estar”, narra.

I després d’haver estat a més de la meitat del món, amb quin racó es queda? Impossible escollir. “Cada lloc té el seu encant”, conclou.

Cada racó de món

Cada racó de món

tracking