Cuina

Fusió de sabors amb xocolata i crocant

Paulo Sergio Freitas, chef de l'Hotel Centric Atiram, explica la recepta del postre Fusió de sabors amb xocolata i crocant

Paulo Sergio FreitasFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xocolata

És un aliment de gormands, que delecta o no agrada, que es pot menjar de múltiples maneres i en qualsevol moment del dia. La xocolata s’obté de la barreja entre sucres i els productes derivats del cacau i segons la proporció de cada ingredient s’elaboren les diferents varietats.

L’origen del cacau es remunta almenys tres mil·lennis a Amèrica central i del sud, els primers conreus se situen a Mèxic, i va arribar a ser objecte de culte per a maies i asteques. A Europa va arribar de la mà dels conqueridors espanyols i a partir del segle XVII se’n va estendre el consum i les utilitats, amb un paper important dels missioners, que la donaven a conèixer per convents i monestirs internacionals.

La xocolata es menja per plaer però aporta beneficis importants al sistema circulatori, s’associa a propietats per retardar l’embelliment de la funció cerebral i afrodisíaques. Per la gran quantitat de greix i sucre, la xocolata suma moltes calories que poden repercutir en obesitat si no es consumeix amb moderació.

RECEPTA

Ingredients: (per a 4 persones)

125 g de cobertura de xocolata negra

125 g de cobertura de xocolata blanca

Confitura de nabius

Crema anglesa

Gelat de mandarina

Cruixent de xocolata

Physalis Groselles

Menta Xarop de gerds

Xarop de xocolata

Sorra de fruits secs

Elaboració:

Es fon la xocolata al bany maria, per separat la blanca de la negra. En un motlle de semiesferes es posen les xocolates per separat, semiesfera de blanca i semiesfera de negra.

Quan estigui la xocolata es refreda i es treu del motlle i s’uneixen la semiesfera negra amb la blanca, la meitat d’una dins d’una altra. En el forat es fica una cullerada de confitura de nabius i una cullerada de crema anglesa i a sobre una bola de gelat de mandarina.

Es decora el plat amb el xarop de nabius i xocolata al voltant del plat i al mig la terra de fruits secs. Al damunt de la terra fiquem la semiesfera, que coronem amb el cruixent de xocolata, la fulleta de menta i les groselles.

tracking