Lasanya de carbassa amb bacó

El cuiner Jose Manuel Troncoso, del restaurant K L'Irina, explica pas a pas com preparar una lasanya de carbassa amb bacó

Lasanya de carbassa amb bacó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És una de les protagonistes de la festa de Halloween i també de molts plats, i és que es pot cuinar de mil maneres: crua, al vapor, bullida, al forn, en forma de crema... A més de ser molt versàtil, la carbassa és molt saludable.

L’aliment central de la recepta d’aquesta setmana és rehidratant, ja que conté molta aigua, i molt ric en vitamines i minerals. S’ha demostrat, a més, que algunes de les seves substàncies tenen un efecte anticancerígen, que protegeix la vista i el cor, i que ajuda a regular els nivells de sucre a la sang. És ideal, per tant, per a les persones que pateixen d’hipoglucèmies, per a les que tenen diabetis, i per als que tenen problemes cardiovasculars.

Tot i que molta gent les llença, cal destacar que les llavors de carbassa són molt nutritives. Per aprofitar-les, es poden torrar i salar, germinar, o cuinar amb els trossos de carbassa al vapor i després menjar-les, pelant-les amb les dents.

RECEPTA

Ingredients

1 carbassa mitjana

8-12 làmines de pasta de lasanya

100 g d’encenalls de formatge de cabra tendre

200 g de formatge parmesà ratllat

2-3 cullerades d’oli verge

250 g de bacó tallat a daus Orenga

Sal i pebre al gust

Elaboració

1. Tallem la carbassa a daus grans i la introduïm a una olla amb aigua bullent i oli i sal.

2. Agafem el bacó tallat i el sofregim amb oli, sal i pebre fins que estigui cruixent. En una altra olla amb aigua calenta posem les làmines de lasanya fins a poder-les treballar.

3. Un cop la carbassa comença a estar tova l’escorrem i, juntament amb el bacó, els encenalls de formatge de cabra i una mica d’oli, sal, orenga i pebre, la introduïm en una olla. Ho remenem tot i ho tastem.

4. Un cop acabat el procés de sofregit incorporem a una safata de forn el farcit de carbassa i les làmines de lasanya. Seguidament expandim el formatge parmesà ratllat per sobre de la lasanya i la gratinem al forn uns 20 minuts a 180 graus. Ja tenim el plat a punt, bon profit.

Lasanya de carbassa amb bacó

tracking