Tria el teu Nadal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Nadal és l’època de l’any que més sentiments ens provoca. Ningú és indiferent al Nadal. Totes les persones opinen sobre el Nadal. Uns per a bé, i d’altres per a no tan bé, però tothom reacciona a aquest esdeveniment, ja que l’essència del Nadal afecta les nostres vides de forma directa.

L’etimologia de la paraula Nadal és naixement. De la paraula llatina nativitas, qualitat de nàixer. El Nadal serveix per celebrar el naixement de Jesús, Messies de la religió jueva. Commemora l’arribada de l’home que havia de salvar el poble jueu de la tirania dels romans. Una bella història si la mirem des d’una perspectiva històrica i novel·lesca. El dèbil agonitzant per les urpes del poderós i apareix l’heroi que el salva. Qui no s’emociona amb aquest argument. Sona com un guió de Hollywood. Però en canvi, quan aquesta història la mires amb les lents de la religió comencen les problemàtiques. Els detractors critiquen tant de cinisme religiós, els partidaris aprofiten per enaltir el sentiment cristià com a fonament dels valors humans i la pau. D’altra banda, si et canvies d’ulleres i et poses les lents del sistema capitalista sorgeix l’òptica del consumisme i el materialisme, fent del Nadal una festa del consum de regals i emocions. Torna a passar que uns jutgen aquesta època d’hipòcrita i d’altres l’exalten com un temps de compartir amb un mateix i els éssers estimats, encara que sigui des del mitjà utilitarista de la despesa i la compra. Veient això, com hauríem d’encarar el Nadal?

Tens dues opcions, o et fas palles mentals i lluites contra el Nadal, creant emocions negatives en tu, o acceptes tot el que és i significa en totes les seves versions i l’encares buscant el major bé per al teu benestar, que és sentint l’amor de l’època i aprofitant les circumstàncies que es deriven de la mateixa: demostrar l’amor als teus familiars i amics, gaudir del reconeixement cap a tu dels altres, sensibilitzar el teu cor i sentir l’amor humà amb els individus del món i amb el planeta Terra, riure, divertir-se, menjar els bons àpats i dolços, celebrar i omplir-se de goig a les festes... Aquesta seria la millor opció i la més coherent per a la teva felicitat. Tot i això, molta gent no ho farà, ja que controlar aquesta ment limitant que ens domina i ens fa batallar i combatre contra l’entorn, queixant-nos repetidament de tot, és un exercici quasi impossible per a la gran majoria. Entendre la lògica de les situacions quotidianes i tenir l’enteniment de prendre la millor decisió personal, que afavoreixi el nostre benestar, és una pràctica poc utilitzada entre les persones. Per això es requereix consciència de la nostra existència i de la situació, i l’home és molt impulsiu i automàtic en les seves reaccions. Tenim tants judicis i creences sobre tot el que ens envolta que ens oblidem de nosaltres i del que realment és el pensament o l’actitud més idònia. Hauríem de donar més importància a la nostra persona, que no pas a les situacions de l’entorn o al taral·lejar de la veu del nostre ego. Queixar-se i jutjar el Nadal és perdre temps de vida i salut emocional. Accepta’l en tota la seva natura i actua buscant el teu benefici personal. Pensa en la teva felicitat!!!

JOC A FER

Buida les emocions:

- Davant d’un mirall digues en veu alta tot el que no t’agrada del Nadal, el que et fa sentir i el que detestes d’ell. Buida’t d’aquestes emocions.

- Escriu en un full com t’agradaria sentir-te al Nadal i què voldries que et passés. Llegeix-ho unes quantes vegades al dia davant d’un mirall durant tot el Nadal.

tracking